Continental a finalizat extinderea centrului de cercetare și dezvoltare din Timișoara și caută 1.000 de colegi noi, la nivel național

Unul dintre cei mai importanți angajatori din România a marcat deschiderea activității în noua clădire din Timișoara, un spațiu modern de lucru, care asigură condiții flexibile de muncă, locuri comune în care angajații pot colabora, și zone individuale ce asigură un nivel ridicat de concentrare a atenției.

Clădirea centrului de cercetare și dezvoltare are o capacitate de până la 1.700 de locuri. În acest spațiu funcționează și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în companie. Investiția în noua clădire trece de 33 de milioane de euro. Suprafața totală construită este de peste 26.000 mp.

“Tehnologii care pun accentul pe o dezvoltare sănătoasă, sustenabilă, a industriei auto, sunt gândite și proiectate aici, în centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Timișoara. Conectivitatea și comunicarea dintre participanții la trafic, dintre vehicul și alte sisteme sau servere, securitatea cibernetică, sistemele de siguranță activă și pasivă, mașini autonome, tehnologii pentru o mobilitate comfortabilă și durabilă, toate aceste aspecte reprezintă tot atâtea direcții în care mii de ingineri lucrează zilnic aici pentru un viitor mai bun, mobil și interconectat al oamenilor și bunurilor lor. Dorim să creștem în această locație în responsabilități și număr de angajați. Doar în acest moment, căutăm la nivel național circa 1.000 de noi colegi”, spune dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Direcțiile în care compania desfășoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluții inovatoare de software și hardware pentru interiorul mașinii, siguranță și sisteme de navigație și instrumente pentru mașini viitoare, trafic și vehicule comerciale.

“Responsabilități noi sunt transferate în locația noastră, iar noi competențe (cloud computing, AI, cibersecurity etc.) conduc la crearea de noi tehnologii necesare dezvoltării sectorului auto. Un concept nou de clădire inteligentă, cu spații ce stimulează inovarea, colaborarea și interacțiunea, și, în același timp, oferă posibilitatea muncii individuale, înseamnă și o formă modernă pentru desfășurarea afacerii, care pune în prim-plan omul, nu locul, și conduce la performanță”, arată Christian von Albrichsfeld.

Potrivit conducerii companiei, Continental a continuat în fiecare an să se dezvolte, să crească și să aducă noi beneficii angajaților prin proiectele pe care le-a desfășurat. Spre exemplu, a introdus posibilitatea desfășurării permanente a activității în regim de telemuncă. Pe lângă condițiile performante din noul spațiu office, oferă și programe de flexibilitate, ce ajută oamenii să-și stabilească un raport echilibrat între viața profesională și cea personală.

Între 1999 și 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17.500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

20 de ani de KeepCalling: 3,5 milioane de clienți, 5 miliarde de minute conectate, 3 milioane de reîncărcări de mobil

Articolul următor

Grupul Adecco își extinde eforturile pentru integrarea refugiaților pe piața muncii

Articole din aceeași categorie
Total
34
Share