Grupul ZF, care are 5.000 de angajați în România, a creat 3.600 de noi locuri de muncă în toată lumea, în 2021

Anul trecut, ZF a creat locuri de muncă noi în special în domeniul mobilității electrice, sistemelor autonome de condus și dezvoltării de software.

Cmpania și-a extins opțiunile în ceea ce privește instruirea și calificarea continuă a angajaților. Aceste opțiuni includ E-Cademy, o inițiativă de instruire mai vastă, în domeniul mobilității electrice. Scopul său este să le ofere angajaților susținerea de care au nevoie pe parcursul tranziției tehnologice. Printre altele, le va permite să obțină calificări specifice pentru joburile nou-apărute în Grupul ZF.

Până acum, 13.000 de angajați au participat la diferite programe de instruire. A doua etapă a programului va începe la mijlocul anului. “E-Cademy le oferă angajaților ZF șansa de a modela viitorul mobilității aici, cu noi, chiar dacă asta înseamnă să înceapă o carieră într-un domeniu nou”, declară Wolf-Henning Scheider, CEO-ul ZF.

În România, ZF are peste 5.000 de angajați în cinci locații, în Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni și Marghita. Printre ele se numără ZF Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 150 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global al ZF Group.

Compania de tehnologie ce furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială și-a atins obiectivele financiare stabilite pentru 2021. Cu vânzări de 38,3 miliarde de euro, a înregistrat o creștere de 17,5 procente față de 2020, când vânzările au fost de 32,6 miliarde, și peste cele din 2019, de 36,5 miliarde. ZF a încheiat contracte cu clienți noi, în cele trei domenii-cheie în care activează: mobilitate electrică, sisteme autonome de conducere și dezvoltarea de software.

“În ciuda faptului că ne-am confruntat cu multe situații dificile, nu am deviat de la traseul stabilit și am atins obiectivele pe care ni le-am propus. Devotamentul, hotărârea și spiritul de echipă al angajaților noștri au jucat un rol decisiv în depășirea cu succes a provocărilor din aceste vremuri extraordinare. Ne-am adaptat la noua normalitate și am devenit mai agili, mai flexibili și mai pricepuți din punct de vedere al tehnologiei digitale”, declară CEO-ul ZF.

DESPRE ZF

Este o companie de tehnologie la nivel global, ce furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială, care fac posibilă generația următoare a mobilității. În cele patru domenii tehnologice privind controlul mișcării vehiculelor, siguranță integrată, conducere automată și mobilitate electrică, oferă soluții complete în materie de produse și software pentru producătorii de vehicule consacrați și pentru furnizorii de servicii de transport și mobilitate în curs de dezvoltare. ZF electrifică o gamă largă de tipuri de vehicule. Cu produsele sale, compania contribuie la reducerea emisiilor, la protejarea climei și la creșterea mobilității în siguranță. Cu circa 157.500 de angajați, a raportat vânzări de 38,3 miliarde de euro în anul fiscal 2021.

Articolul anterior

Continental caută absolvenții de facultate care își doresc o carieră în domeniul dezvoltării de software

Articolul următor

Peste 90 de companii propun mai mult de 10.000 de oportunități de carieră la Angajatori de TOP, în această primăvară

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share