Guvernul caută 100 de tineri pentru programul de internship plătit

Tinerii interesați de o carieră în administrația publică centrală se pot înscrie în Programul Oficial de Internship al Guvernului României.

Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenți sau recent absolvenți ai unei universități din România ori din afara țării. Formularul de înscriere este disponibil aici și va putea fi accesat până pe 9 mai. Candidaturile vor fi evaluate până 28 mai, între 29 mai și 18 iunie sunt programate interviuri online, iar rezultatele vor fi anunțate în 26 iunie. Programul de internship începe în 17 iunie și se încheie în 18 septembrie.

A V-a ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului României pune la dispoziția tinerilor interesați 100 de poziții de intern, în peste 75 de domenii de studii. Participanții vor beneficia de o bursă de 1.000 de lei/lună, pentru amortizarea costurilor de subzistență în cele două luni ale stagiului, în condițiile în care vor lua parte la activitățile comune sau specifice instituției-gazdă cel puțin șase ore/zi. Anul acesta, alte 51 de instituții-gazdă s-au alăturat guvernului, pentru Programul de Internship.

Guvernul va oferi expertiză în organizarea programelor de internship, inclusiv în administrația publică locală. Mai mulți tineri se vor putea implica în activitățile administrației publice, inclusiv la nivel local, și își vor extinde oportunitățile de carieră. Programul de Internship al Guvernului României a debutat în 2013, cu 25 de interni care au parcurs acest program la nivelul structurilor din Palatul Victoria. În anii următori, programul a fost extins la nivelul ministerelor și instituțiilor subordonate. 684 de tineri au absolvit acest program până acum.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share