HR Connect: Resursele umane, redefinite prin încurajarea talentelor în era inteligenței artificiale

Peste 170 de specialiști din domeniul resurselor umane au luat parte la HR Connect 2024, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România, dedicate domeniului resurselor umane, la Muzeul Imersiv al Noilor Arte (MINA), în București.

Aflat la patra ediție, HR Connect abordează evoluția muncii prin împărtășirea de insight-uri, bune practici și prezentarea celor mai noi tendințe în materie de tehnologie în domeniul HR. Evenimentul are la bază aportul adus de experți din partea SAP și de membrii comunității HR Connect, formată din profesioniști români și internaționali din domeniul resurselor umane.

Integrarea inteligenței artificiale în procesele de resurse umane are un potențial imens, care este descoperit tot mai mult în rândul organizațiilor din România. Mă bucur nespus să observ o astfel de deschidere față de explorarea acestei tehnologii și a beneficiilor sale, lucru care s-a reflectat în mod clar prin participarea numeroasă la eveniment. În concordanță cu acest interes, rămânem mereu pregătiți să răspundem celor mai profunde provocări și nevoi ale clienților noștri, pentru a-i ajuta să se dezvolte într-un mod sustenabil”, a menționat Diana David, Managing Director SAP România.

Ediția din acest an a gravitat în jurul integrării inteligenței artificiale în procesele de resurse umane, dar și a modului în care această tehnologie poate îmbunătăți pe termen lung domeniile strategice ale unei organizații. Inteligența artificială deschide noi uși pentru organizații și angajați când vine vorba de transformarea tuturor proceselor interne, de la recrutare și până la pensionare. Prin urmare, utilizarea IA în domeniul HR poate sprijini companiile în optimizarea planificării forței de muncă, aprofundarea angajamentului angajaților și alinierea experienței angajaților la obiectivele de business.

“Prin seria de evenimente HR Connect, ne asigurăm că atât clienții noștri, cât și profesioniștii din domeniul resurselor umane, în general, sunt încrezători în strategia lor de navigare a evoluției rapide a modului în care ne desfășurăm activitatea la locul de muncă – de la abordarea deficitului de competențe până la descoperirea modului în care să valorificăm inteligența artificială și să optimizăm procesele de resurse umane în cloud. Comunitatea SuccessFactors are acces la informații, cele mai bune practici și la cele mai recente tendințe și tehnologii de HR, pentru a alimenta succesul afacerii lor”, a adăugat Irina Tache Scorțea, SAP SuccessFactors Lead for Eastern Cluster.

Unul dintre punctele-cheie dezvăluite la HR Connect este faptul că, pe măsură ce inteligența artificială continuă să avanseze, organizațiile pot utiliza cunoștințele pe care le aduce la suprafață IA ca să descopere punctele forte ascunse în forța de muncă și să-i deblocheze potențialul prin conectarea angajaților la noi oportunități, în conformitate cu aceste atuuri și cu nevoile organizației.

Într-o serie de discursuri susținute de specialiști, parteneri și clienți SAP, audiența a aprofundat potențialul transformator al IA în domeniul resurselor umane și s-a concentrat pe roadmap-ul de implementare și pe impactul asupra experienței angajaților din organizațiile românești. Subiectele abordate au variat de la abordarea SAP în ceea ce privește soluțiile tehnologice legate de domeniul HR și au subliniat importanța transformărilor proceselor bazate pe inteligență artificială, și până la împărtășirea de experiențe folosind exemple concrete și practice.

Concluzia principală a evenimentului întărește ideea că, atunci când oamenii au parte de o experiență profesională plăcută, când nevoile le sunt satisfăcute și când pot învăța și se pot dezvolta într-o organizație, în ei se regăsește un sentiment de apartenență. Acest lucru conduce la o implicare mai mare și, în cele din urmă, contribuie la crearea unui set mai divers de perspective. Iar o forță de muncă diversă, dedicată și responsabilizată conduce la o organizație inovatoare, care poate soluționa mai ușor provocările, poate ține pasul cu schimbările rapide și poate produce rezultate mai bune pe termen lung.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share