Hub-ul Vertiv din Cluj caută candidați pentru toate nivelurile de experiență – peste 40 de posturi disponibile

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, recrutează personal pentru peste 40 de posturi vacante în hub-ul pentru servicii integrate de afaceri, din Cluj, care susține funcțiile-cheie la nivel global și regional.

Departamentele de finanțe, vânzări, soluții digitale, resurse umane, marketing și servicii de inginerie intenționează să angajeze o gamă variată de roluri, de la poziții pentru începători până la cele pentru profesioniști cu experiență și roluri de management. Pe lângă o serie de beneficii atractive care pun accent pe bunăstarea angajaților și echilibrul dintre viața profesională și cea personală, compania promite oportunități semnificative pentru avansare în carieră și roluri extinse.

Furnizor de servicii profesionale de nivel superior la nivel global, Vertiv a raportat o creștere a numărului de angajați de peste 60 la sută în Cluj, în ultimii cinci ani. Hub-ul de aici susține numeroase țări cu o suită cuprinzătoare de activități back, mid, and front office în toate funcțiile.

Dezvoltare profesională și personală încurajată

Strategia de atragere și reținere a talentelor include o selecție de beneficii, inclusiv creșterea profesională susținută prin diverse programe educaționale, tehnice și holistice. Totuși, cel mai mare factor diferențiator este reprezentat de oportunitățile de carieră disponibile și de poveștile de succes care pot fi găsite în echipă, explică reprezentanții companiei.

Potențialul înaintea experienței

Vertiv evaluează potențialul angajaților săi pe lângă experiența lor actuală, în căutarea persoanelor care arată curiozitate, dorință de a învăța și determinare să facă diferența. Aceste calități sunt adesea mai relevante pentru succesul viitor decât experiența listată într-un CV tradițional.

“Peisajul HR continuă să evolueze și ne provoacă să facem același lucru. Munca noastră din Cluj se abate de la calea bătătorită – nu vedem angajatul de astăzi, ci potențialul profesionist de mâine. CV-ul e doar o parte a poveștii; ce contează este ca oamenii să demonstreze o minte curioasă și o dorință puternică de a învăța, alături de o aspirație de a face o diferență. Așteptăm să primim noi talente și să obținem rezultate grozave împreună”, explică Adrian Dincă, director HR Vertiv EMEA.

“Centrul nostru din Cluj a experimentat o creștere remarcabilă, nu doar în numărul de angajați, ci și în complexitatea și diversitatea rolurilor. Am ajuns astăzi la peste 400 de specialiști dedicați. Acest lucru reflectă angajamentul nostru de a atrage și reține talente de top, dar și de a le dezvolta abilitățile pentru a răspunde nevoilor dinamice ale pieței. Centrul din Cluj este un adevărat hub de talente, unde inovația și excelența profesională converg zilnic. Echipele noastre multidisciplinare colaborează eficient, combinând expertiza din diverse domenii pentru a sprijini creșterea Vertiv, consolidând centrul nostru ca un pilon vital al succesului companiei”, arată Ali Hamdan, director general, Vertiv Cluj Hub pentru servicii integrate de afaceri.

Locurile de muncă deschise și posibilitatea de a trimite CV-ul pot fi găsite aici.

DESPRE VERTIV 

Reunește servicii de hardware, software, analiză și alte servicii continue, pentru a permite aplicațiilor vitale ale clienților săi să funcționeze continuu, să aibă performanțe optime și să se dezvolte odată cu nevoile lor de afaceri. Rezolvă cele mai importante provocări cu care se confruntă centrele de date, rețelele de comunicații și instalațiile comerciale și industriale, cu un portofoliu de soluții și servicii de alimentare, răcire și infrastructură IT care se extinde de la cloud până la extremitatea rețelei. Cu sediul central în Westerville, Ohio, SUA, își desfășoară activitatea în peste 130 de țări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share