ING Bank România are un nou economist-şef

De la începutul lunii ianuarie, Valentin Tătaru a fost numit economist-şef pentru ING Bank România.

Valentin Tătaru s-a alăturat ING România în 2007, iar timp de zece ani a lucrat în Departamentul de trezorerie, unde a gestionat lichidităţile băncii şi tranzacţionarea pe piaţa monetară interbancară. Din 2018, a fost numit economist în bancă, în departamentul de cercetare economică, şi a acoperit analiza macroeconomică a mai multor ţări (România, Bulgaria, Serbia, Croaţia), cu rezultate notabile în privinţa calităţii prognozelor.

Clasamentele regionale au plasat în top 3 prognozele sale pe diverşi indicatori din aceste ţări, între analiştii care acoperă regiunea. Potrivit ING Bank, calitatea analizei macroeconomice efectuate a făcut ca opiniile sale să fie citate în numeroase canale de media la nivel internaţional, în această perioadă. Din poziţia de economist-şef, îşi va continua activitatea de cercetare macroeconomică, cu accent pe economia României, dar şi a celorlalte ţări din regiune deja acoperite.

Valentin Tătaru a absolvit Facultatea de Economie Generală din ASE Bucureşti şi masterul de Studii Economice Europene al aceleiaşi facultăţi. A obţinut diploma de Certified Treasury Professional de la AFP (Association for Financial Professionals) şi ACI Diploma de la Financial Markets Association.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, ce oferă servicii bancare pentru mai mult de 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii, din peste 40 de ţări. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Președintele Confindustria România, ales vicepreședinte al asociației oamenilor de afaceri italieni din Europa de Est

Articolul următor

De ce mulți doctori și asistenți medicali din Germania ezită să se vaccineze împotriva COVID

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share
Close