RECRUTARE. Din primăvară, ING Tech a angajat circa 200 de specialiști IT și a preluat noi proiecte și servicii în grupul ING.

Centrul de dezvoltare software al grupului ING din România a ajuns la 1.000 de angajați și are planuri să continue angajările și în perioada următoare.

ING Tech România a pornit de la 100 de angajați, în 2015, și a crescut cu o medie de 150-200 de specialiști în fiecare an. Compania este implicată în dezvoltarea ariilor strategie ale grupului ING: core banking, canale digitale, produse bancare și managementul datelor. Hub-ul global contribuie la strategia de digitalizare a grupului prin dezvoltarea de servicii IT complete: de la analiza comportamentului clientului, promovarea de procese sau produse noi, până la dezvoltarea și operarea de aplicații vitale pentru activitatea grupului. 

“Din 2015, ne-am consolidat poziția de hub global de tehnologie în grupul ING și pe piața locală. Ne concentrăm pe dezvoltarea serviciilor digitale end-to-end, ce pot fi adaptate și utilizate în toate țările în care ING este prezent. Creșterea numărului de angajați la 1.000 reprezintă un pas important, care ne permite o mai mare contribuție la crearea unei platforme digitale globale în ING”, declară Marian Ion, CEO ING Tech România. 

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Din primăvară, ING Tech a angajat circa 200 de specialiști IT și a preluat noi proiecte și servicii în grupul ING. “Tot acest context a pus în lumină importanța pe care sănătatea culturii interne, gradul de stabilitate a afacerii și calitatea relației cu angajații o au în condiții de criză. În acest an, nu doar că am schimbat modul de lucru, dar am reușit să traversăm uniți o perioadă delicată. Vom continua să lucrăm la distanță cel puțin până la finalul anului și vom reevalua situația treptat și în acord cu reglementările locale. Lucrăm la definirea unui nou mod de lucru pentru anii următori și intenționăm să creștem cât mai mult gradul de flexibilitate pentru angajați și opțiunile de lucru disponibile”, spune Marian Ion. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Adaptarea la condițiile acestui an a însemnat și mutarea online a tuturor proceselor companiei, inclusiv zona de recrutare, integrarea noilor angajați, training. Toți angajații ING Tech lucrează de acasă din martie. La nivel global, ING mai mult de 80 la sută dintre angajați lucrează la distanță. 

Noi proiecte și linii de business  

ING Tech dezvoltă proiecte pentru 24 entități ale grupului ING și oferă peste 121 de servicii. Printre zonele în care compania își propune să crească în anii următori se numără Core Banking, Data Management, platforme și canale digitale și produse bancare. O nouă linie de business, pe care compania o dezvoltă în România, este cea de servicii dedicate funcțiilor Compliance și de management al riscului operațional și informatic.  

În aria de Core Banking, una dintre cele mai active zone de business în acest an, datorită nevoii de adaptare la noile condiții economice și schimbării comportamentului clientului, ING Tech colaborează cu sucursale din șapte țări din Europa și a început recent dezvoltarea de proiecte ce susțin prezența ING în Asia (Filipine). Tot în acest an, echipa de Core Banking a dezvoltat, în colaborare cu ING Germania și Amazon, un proiect de impact, prin care ING Germania oferă clienților eligibili împrumuturi 100 la sută online, direct prin platforma Amazon. 

În zona de platforme și canale digitale, în ultimul an, echipele s-au ocupat de implementarea tehnică a inițiativei PSD2 la nivel global și de dezvoltarea segmentului de companii mici și mijlocii pentru entitățile ING din vestul Europei. Aria Data Management a crescut, în trei ani, până la 250 de specialiști, cu proiecte complexe de extragere, filtrare și îmbunătățire a datelor, automatizarea platformelor de procesare și dezvoltarea de unelte de analiză și raportare. Cifra de afaceri a companiei a evoluat de la opt milioane de euro, în 2015, până la 53 de milioane, în 2019.  

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Aproape 100 de posturi scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii, pentru medici și farmaciști, în spitalele din țară

Ziarul ”Viaţa Medicală” a publicat, ieri, lista completă a posturilor scoase la…

Liber la angajări la stat, fără concurs. Aproape 300 de posturi disponibile în instituțiile publice, în acest moment

Guvernul României a anunţat că instituţiile publice pot face angajări fără concurs,…

Zeci de posturi pentru medici, scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii, în spitalele de stat

Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică, din Ministerul Sănătății, a publicat…

Superjoburi pentru vorbitorii de română, în Europa: Raiffeisen, Volvo, Revolut, Uber, Fujitsu și Bridgestone angajează în Viena, Berlin, Milano sau Amsterdam

Companii importante, din vestul și centrul Europei, sunt în căutare de angajați…