JCI caută zece tineri “ieșiți din comun”

Federația Junior Chamber International (JCI) România a dat startul înscrierilor pentru competiția Ten Outstanding Young Persons (TOYP).

Înscrierea în program se poate realiza de către oricine, pe site-ul competiției, până în 15 august. După această dată, un juriu specializat va selecta cei zece finaliști. În 16 septembrie, JCI România va anunța reprezentanții în competiția internațională de anul viitor. Candidații trebuie să îndeplinească o serie de condiții, printre care să fie cetățeni români, cu vârste între 18 și 40 de ani și să aibă realizări excepționale în unul dintre următoarele domenii: Economie, afaceri, antreprenoriat/ Politic, Juridic, Guvernamental/ Academic/ Cultural/ Moral, protejare mediu/ Protecția copiilor, pace, drepturile omului/ Umanitar, voluntariat/ Științific, tehnic/ Auto-depășire/ Inovații medicale.

“Este o competiție care ne oferă șansa de a face cunoscuți români cu rezultate excepționale, la nivel internațional. Anul acesta suntem mândri ca România să fie reprezentată pentru prima oară în competiția internațională, de către finaliștii de anul trecut: Veronica Soare, Elena Ovreiu, Marius Bogdan Pîslariu, Theodor Matican, Dan Ștefan, Georgiana Vieru, Victor Miron, Remus Rădvan, Gabriel Ciobotaru și Marius Bud”, declară Florin Ioniță, coordonatorul proiectului în 2017.

După înscrierea candidaturilor de anul acesta, până în 15 august, vor urma evaluarea candidaturilor și jurizarea, între 16 august și 15 septembrie. Finaliștii JCI TOYP România vor fi anunțați până în 16 septembrie. Gala de premiere a celor zece finaliști pentru România, se va desfășura la Constanța, pe 7 octombrie. Ceremonia, parte a programului Conferinței Naționale JCI România (5-8 octombrie), va fi un prilej de întâlnire a antreprenorilor, autorităților, voluntarilor și partenerilor implicați în susținerea valorilor românești. Finaliștii celei de-a doua ediții din România vor fi înscriși în competiția internațională. Gala de premiere JCI TOYP internațional va avea loc în octombrie 2018, la Goa, în India.

“Văzând cum oameni de-o vârstă cu noi mută munții din loc, ajută, se implică, inovează, excelează, contribuie la o lume mai bună, am înțeles că și noi putem să ne depășim limitele și să fim promotorii schimbării. TOYP este mai mult decât un proiect prin care se recunoaște valoarea a zece tineri remarcabili. E un proiect prin care oamenii sunt motivați de semenii lor prin puterea exemplului. Am devenit un ambasador al proiectului pentru că am văzut în persoanele nominalizate putere, compasiune și inspirație. Ediția a doua va aduce în prim-plan noi lideri. Fie ca impactul să fie tot mai mare și cât mai mulți români să își găsească un model de urmat”, spune Oana Radu, președinte JCI România 2017.

Din 1983, JCI a premiat aproape 300 de persoane din 57 de națiuni. Printre persoanele premiate de-a lungul timpului se numără personalități precum John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky, toate premiate înainte de 40 de ani și înainte de a fi atins o recunoaștere internațională. Câștigătorii au continuat să reprezinte adevărate modele pentru tinerii din întreaga lume și au performat în domeniile în care au fost nominalizați.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share