Jumătate dintre angajații din România merg la birou în fiecare zi. 19 la sută și-ar dori să lucreze doar de acasă

Aproape jumătate dintre angajații din Polonia, România, Ungaria și Cehia merg la birou în fiecare zi, iar acum au preferințe specifice cu privire la locul lor de muncă, arată un sondaj realizat în Europa Centrală și de Est (ECE) de Skanska, cel mai mare dezvoltator de birouri de pe continent.

48 la sută dintre angajații din ECE lucrează în fiecare zi de la birou. Același procent este valabil și în cazul românilor care s-au întors să-și desfășoare activitatea în spațiile de lucru. 18 la sută dintre ei lucrează într-un regim hybrid, cu trei sau patru zile pe săptămână la birou, iar 20 la sută lucrează doar de la domiciliu.

Cea mai dorită opțiune: modelul de lucru hibrid, dar în care predomină munca de la birou

Sondajul arată că “biroul” de acasă nu este soluția ideală în ochii angajaților din ECE, respectiv din România – ponderea celor care preferă să lucreze doar de la birou este mai mare în comparație cu cei care preferă să lucreze doar de acasă.

Potrivit studiului, regiunea se îndreaptă către un model hibrid, în care predomină preferința pentru munca de la birou: pentru 51 la sută dintre angajați, varianta ideală de muncă presupune cel puțin 3-4 zile pe săptămână lucrate de la birou. Această tendință este vizibilă în toate țările din regiune.

În România, 27 la sută dintre angajați ar opta pentru munca de la birou de cel puțin 3-4 zile pe săptămână ca fiind modelul ideal de lucru, în timp ce 22 la sută și-ar dori să lucreze exclusiv de la birou și 19 la sută ar prefera să lucreze doar de acasă.

Noile birouri trebuie să ofere mai mult ca înainte de pandemie

Necesitatea mutării biroului la domiciliu a schimbat și rutina zilnică pentru mulți oameni, în ECE. Cele mai avantajoase aspecte ale muncii de acasă includ ușurința organizării vieții de familie (51 la sută), condițiile bune de muncă remote (48 la sută) și economisirea timpului de deplasare la birou (45 la sută). Pentru români primează condițiile bune în care lucrează de acasă (53 la sută), urmate de timpul economisit odată ce nu mai sunt nevoiți să facă naveta (51 la sută) și ușurința organizării vieții de familie (49 la sută).

“Birourile trebuie să se reinventeze și să se adapteze noului context. Oamenii vor să găsească în spațiile de birouri confort sporit, echipamente IT de înaltă calitate și garanția siguranței în ceea ce privește sănătatea. Divertismentul și relaxarea din timpul pauzelor de masă capătă și ele o importanță mai mare, la fel ca posibilitatea de a lucra în aer liber. Studiul ne-a oferit oportunitatea de a înțelege dorințele angajaților români în contextul ECE. Cu siguranță, ele vor deveni importante puncte de reper pentru angajatori și dezvoltatori, în perioada ce urmează”, spune Anne-Marie Diaconu, Leasing & Asset Management Director în divizia de dezvoltare a Skanska CEE în România.

Studiul remarcă o serie de diferențiatori în aspectele care i-ar motiva pe angajații din cele patru țări să se întoarcă la birou. Pentru români, cel mai important este ca locul de muncă să atingă standarde de calitate ridicată, inclusiv siguranță sanitară și posibilitatea de relaxare și de lucru în aer liber, în timp ce pentru angajații din Polonia, un prim factor de motivație ar fi suportarea cheltuielilor pentru serviciile alimentare de către angajator. Cei din Cehia și Ungaria își doresc locuri de muncă liniștite sau spații de lucru individuale, separate. Maghiarii ar aprecia și locurile de parcare gratuite.

Biroul pe care și-l doresc angajații trebuie să ofere confort, siguranță și echipamente IT de înaltă calitate

Printre primii trei indicatori ai unui birou ideal pentru români se numără dotarea cu echipamente IT de înaltă calitate (39 la sută), spații verzi, deschise pentru muncă și relaxare (33 la sută) și cafenelele, cantine sau restaurante care să ofere mâncare gustoasă și sănătoasă. Alte aspecte cruciale includ un spațiu liniștit care să permită concentrarea (32 la sută), un iluminat profesional al spațiului, care să nu obosească ochii (27 la sută), spațiul separat sau individual de lucru (18 la sută) și locuri speciale pentru socializare cu echipa și sesiuni creative (18 la sută).

“Ne îndreptăm către spații de înaltă calitate, ce pun la dispoziție facilități  concentrate în jurul conceptului de  well-being: de la aer și iluminat până la siguranța sanitară, zonele verzi și spațiile recreaționale, accesul la mâncare sănătoasă. În special pentru români, toate acestea sunt extrem de importante. Zonele verzi și siguranța sanitară cântăresc cel mai mult în decizia de reîntoarcere la birou. Care for Life Office Concept, implementat de Skanska, și certificarea WELL Health & Safety Rating atestă preocuparea noastră în acest sens”, adaugă Anne-Marie Diaconu.

Printre reținerile românilor cu privire la reîntoarcerea la birou se numără imposibilitatea de a servi o masă caldă și sănătoasă la muncă (14 la sută), 17 la sută  nu vor să-și petreacă timpul într-un spațiu închis, cu aer condiționat, și 26 la sută se tem de contactarea virusului odată cu întoarcerea la birou.

Studiul confirmă preocuparea ridicată pentru normele de siguranță, pentru toți angajații din cele patru țări. Rezultatele arată că standardele sanitare ridicate pot încuraja revenirea la lucru în birouri, în timp ce lipsa lor provoacă teama de a contracta virusul. Dezinfectarea zilnică a biroului (41 la sută), densitatea mai mică a populării birourilor (37 la sută) și soluțiile contactless (37 la sută) sunt principalii factori ce ar afecta pozitiv sentimentul de siguranță al angajaților în birou.

Despre studiu

A fost realizat de Skanska, cel mai mare dezvoltator de birouri din Europa, în parteneriat cu compania de cercetare și analiză Zymetria. Ca parte a sondajului cantitativ online, prin utilizarea metodei CAWI, au fost colectate răspunsuri de la 2.000 de lucrători de birou, care locuiesc în orașe mari din Polonia, România, Cehia și Ungaria. Studiul prezintă o analiză a răspunsurilor a 2.000 de angajați.

Skanska este cel mai mare dezvoltator de birouri din Europa. Unitatea de afaceri pentru dezvoltare comercială Skanska din Europa Centrală și de Est operează Polonia, Ungaria, România și Cehia. Clădirile de birouri Skanska sunt certificate în sistemele LEED, WELL Core & Shell și WELL Health-Safety Rating. În 2020, unitatea de dezvoltare comercială Skanska din ECE a vândut patru clădiri, cu peste 265 de milioane de euro, și a închiriat 135.000 mp de spații de birouri.

Articolul anterior

Mihaela Crăciun, ex-director HR al combinatului Liberty Galaţi, preia același rol la Grup Feroviar Român

Articolul următor

Birourile PPD rămân încă cinci ani în West Gate Business District

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share