LEONI Wiring Systems a inaugurat a zecea fabrică din România. Până la 1.200 de oameni vor lucra în noua unitate de producție

Compania LEONI Wiring Systems România a investit peste 17,5 de milioane de euro într-o nouă facilitate pentru producerea de sisteme de cablaje auto, în Beiuș. În această fabrică, ce aparține structurii LEONI Arad, vor fi create până la 1.200 de noi locuri de muncă.

Cu operațiuni în 28 de țări și peste 95.000 de angajați, LEONI este unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaj și componente pentru industria auto. Mai mult de zece la sută din forța de muncă totală a grupului se află în România.

În peste 24 de ani de prezență pe piața locală, LEONI România a devenit unul dintre principalii exportatori din industria automotive și un mare angajator la nivel național.

Fabrica de la Beiuș este dedicată producției de sisteme de cablaje auto clasice. Investiția în fabrică este de 17,5 milioane de euro și reprezintă costurile de reabilitare a unei clădiri ce a fost reintrodusă în circuitul de producție și costurile echipamentelor de ultimă generație utilizate. LEONI a renovat și a reabilitat spațiul la standarde internaționale, și a investit și în pregătirea oamenilor – operatori de producție, tehnicieni și ingineri.

“LEONI investește în planurile de consolidare a prezenței companiei în România chiar și în perioade cu o impredictibilitate ridicată din punct de vedere socio-economic. Prin dezvoltarea capacităților de producție și prin stabilizarea operațiunilor pe termen lung, LEONI își păstrează angajamentul de a menține România drept un pol de talent, inovație și expertiză în producția de cablaje”, declară Andrada Verdeș, Country Manger LEONI Wiring Systems România.

LEONI România este unul dintre cei mai mari exportatori din România și în top 10 producători de componente la nivel național. Este cel mai mare angajator din Bistrița-Năsăud și printre cei mai mari angajatori din România, cu 12.000 de salariați. Deține o puternică acoperire regională, cu zece fabrici în șase județe – Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Gorj și Mureș -, cu un spațiu de producție de 180.000 mp, și numără peste 2.900 de furnizori locali, dintr-un total de 4.500.

DESPRE GRUPUL LEONI

Este un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru gestionarea energiei și a datelor în industria auto. Lanțul valoric variază de la cabluri standardizate și cabluri speciale și de date, până la sisteme de cablare complexe și componente aferente, de la dezvoltare la producție. Dezvoltă soluții de cabluri și sisteme de cablare de generație următoare, care reduc complexitatea și permit niveluri mai ridicate de automatizare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share