TOP 100 Cei mai doriți angajatori din România, în 2023: Microsoft, Continental și Google, pe podium

Microsoft, Continental și Google apar pe primele trei locuri ale topului 100 Cei mai doriți angajatori din România în 2023, realizat de Catalyst Solution.

În top 10 al celui mai cuprinzător instrument ce măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor la nivel național mai apar companiile Oracle, IBM, Bosch, Endava, Amazon, Cognizant Softvision și ING Bank. 14.446 de persoane au participat la ediția a 18-a a studiului, derulat în perioada decembrie 2022-aprilie 2023. Respondenții au studii superioare în științe sociale, business, inginerie și IT&C.

Întrebarea “Care este topul primilor 5 angajatori pentru care îți dorești să lucrezi?” primește 14.446 de răspunsuri libere și neasistate. Participanții sunt tineri la început de carieră, dar și profesioniști din domeniile științe sociale, business, ingingerie și IT&C.

“Această recunoaștere este o dovadă a muncii și a dedicării angajaților noștri, care sunt devotați să facă din Microsoft un loc de muncă extraordinar și să promoveze inovația în industria tehnologică. Cultivăm o cultură de colaborare, diversitate și incluziune, în care valorizăm și sărbătorim perspectivele unice ale fiecărui membru al echipei noastre. Angajații noștri sunt în centrul a tot ce facem și ne străduim să investim în creșterea, dezvoltarea și bunăstarea lor. În timp ce ne uităm către viitor, suntem entuziasmați de numeroasele oportunități de a continua să inovăm și să oferim produse și servicii de clasă mondială clienților noștri”, spune Adina Vidroiu, HR Director Romania, Moldova si Ungaria la Microsoft.

“Reușim, în fiecare an, să derulăm proiecte ce pun în valoare munca de zi cu zi a colegilor noștri. Treaba bine făcută este exemplul cel mai bun ce ilustrează felul în care funcționează cultura noastră organizațională și valorile în care crede compania: mentalitatea de învingător, încrederea, libertatea de a acționa și solidaritatea. Reușim, prin muncă în echipă, să demonstrăm că oamenii sunt cei care pun lucrurile în mișcare, modelează viitorul și îmbunătățesc în mod continuu fiecare aspect al activității din companie”, declară Lucia Brădean Iliescu, Head of HR la Continental România.

Continental a urcat un loc față de clasamentul de anul trecut.

Ce vor candidații de la angajatori

Alături de anunțarea celor mai doriți angajatori din România în 2023, studiul oferă informații valoroase pentru antreprenorii și specialiștii HR, despre opiniile și comportamenul candidaților de pe piața muncii.

Spre exemplu, 71 la sută dintre respondenți aleg angajatorul în funcție de pachetul salarial pe care acesta îl pune la dispoziție. Pentru 50 la sută dintre candidați, este important să aibă acces la beneficii atractive. Starea de bine la locul de muncă poate fi asigurată printr-un job sigur, printr-o atmosferă de lucru plăcută și prin echilibrul dintre viața profesională și cea personală a angajatului. Cele trei argumente se regăsesc în topul criteriilor de alegere a angajatorului pentru cei 14.446 de respondenți.

Față de anul precedent, se remarcă o constantă în alegerile candidaților: pachetul salarial atractiv rămâne pe prima poziție în topul voturilor. Procentele sunt similare și pentru celelalte criterii de selecție ale angajatorului. Stabilitatea locului de muncă a fost aleasă, în 2023, în proporție de 46 la sută, față de 50 la sută, anul trecut. Diferența este minoră, ceea ce înseamnă că nevoile candidaților din 2022 au rămas aceleași și în 2023.

O întrebare adresată pentru prima oară respondenților face referire la ce înseamnă pentru candidați flexibilitatea la job. Peste jumătate (54,9 la sută) înțeleg printr-un program flexibil posibilitatea de a-și organiza task-urile într-un interval orar ales, cu respectarea timpului de lucru prevăzut în contractul de muncă.

Datele colectate au fost prelucrate și organizate în funcție de interesele respondenților pentru anumite industrii și de istoricul lor academic și profesional. Printre aceste industrii se numără business, engineering, IT&C, retail, FMCG și outsourcing/ BPO.

Mai multe date despre comportamentul candidaților pe piața muncii pot fi găsite aici. Cei interesați de mai multe informații pot trimite un e-mail la adresa: angajatori@catalyst.ro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share