Luxoft semnează Carta Diversității din România

Compania specializată în servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare a semnat, luna trecută, Carta Diversității. Astfel, Luxoft își ia angajamentul să continue investiția în proiecte de diversitate, incluziune și egalitate la locul de muncă.          

Diversitatea înseamnă aprecierea tuturor tipurilor de oameni ale căror identități sunt definite de o gamă largă de caracteristici vizibile și invizibile. Este vorba despre prețuirea varietății, experiențelor și opiniilor; despre valorificarea principiului tratamentului egal între oameni și grupuri. Este vorba și despre îmbrățișarea beneficiilor pe care le aduce diferența. Această filozofie a fost întotdeauna esențială pentru ADN-ul Luxoft, dar în ultimii ani, angajamentul față de diversitate și incluziune a fost oficial codificat ca parte a culturii companiei.

“Respectul, încrederea, egalitatea de șanse și incluziunea sunt principii esențiale pentru dezvoltare și succes atât în viața de business, cât și în cea personală. Este o mare bucurie și o onoare să fim unul dintre semnatarii Cartei Diversității din România și să încurajăm astfel crearea unui mediu favorabil inițiativelor și programelor menite să ajute la rezolvarea serioaselor probleme de intoleranță cu care încă ne confruntăm în societate. Preocuparea constantă pentru implementarea practicilor de diversitate și incluziune ne-a ajutat, de-a lungul anilor, să cultivăm inovația și spiritul creativ în echipele noastre. Semnarea Cartei Diversității este un gest prin care confirmăm încă o dată convingerile care stau la baza sistemului de valori Luxoft. Este o datorie a fiecăruia dintre noi să ne educăm pe noi înșine și pe cei din jur și să ne asigurăm că trăim cu adevărat aceste valori“, spune Monica Mardare (foto), director HR, Luxoft Romania.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Carta Diversității din România a fost lansată  cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea  și egalitatea de șanse la locul de muncă. Este și o foarte bună platformă colaborativă, fiindcă semnatarii săi se pot întruni pentru a dezbate subiecte legate de managementul diversității. În România, Carta a fost lansată oficial în aprilie 2018. România a devenit astfel a 21-a țară din Uniunea Europeană cu o Cartă a Diversității și beneficiază de statutul de membru în Platforma Europeană de Diversitate. Detalii despre Carta Diversității pot fi găsite aici

DESPRE LUXOFT

Este o companie multinațională care activează în domeniul de outsourcing IT, cu sediul în Zug, Elveția. Compania este specializată în servicii de dezvoltare software și soluții IT inovatoare, către o bază de clienți globali, în majoritate companii multinaționale. Serviciile oferite includ dezvoltare personalizată de software și suport pentru aplicații de bază și aplicații vitale pentru afaceri, inginerie de produs, testare și consultanță în tehnologie. Soluțiile Luxoft sunt bazate pe produse și platforme proprietare, care au un impact direct asupra rezultatelor de afaceri ale clienților și livrează eficient inovație continuă. Luxoft a intrat pe piața românească în 2008, prin achiziția ITC Networks, una dintre cele mai mari și mai vechi companii de software de telecomunicații de pe piața românească.

Articolul anterior

Efectele pandemiei: 5 din 10 femei lucrează mai puțin de 8 ore pe zi, ca să poată avea grijă de copii și casă

Articolul următor

Internship & Trainee Marathon, cel mai mare proiect din România dedicat studenților și absolvenților, este gata de start

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share