“Manager în acțiune”: Aproape 300 de studenți, așteptați la stagii de practică în domeniul economic

Fundația OTP Bank România așteaptă înscrieri pentru proiectul “Manager în acțiune – stagii de practică în domeniul economic”, care își propune să sprijine și să dezvolte competențele profesionale pentru 284 de studenți din domeniul economic.

“Stagiile de pregătire practică pot deveni o piatră de temelie în parcursul profesional al studentului. Acest proiect le oferă studenților ocazia să participe la stagii de practică în companii private, cu domeniu de activitate economic, și să-și dezvolte competențele transversale prin participarea la sesiuni de consiliere în carieră, workshop-uri de dezvoltare personală și training-uri profesionale”, explică Loredana Șocîte, manager de proiect.

Proiectul, cu finanțare nerambursabilă, este implementat în parteneriat cu ASE București și Asociația Consultanților în Management din România (AMCOR),  și se desfășoară timp de 24 de luni, din mai 2021 până în mai 2023.

Principala țintă este consolidarea și dezvoltarea a 11 parteneriate cu angajatori, pentru sprijinirea și dezvoltarea competențelor și aptitudinilor profesionale a 284 studenți din domeniul economic, aflați în procesul de tranziție din mediul educațional către piața muncii. Acest obiectiv va fi realizat printr-un sistem integrat, intensiv și coerent de servicii de consiliere și orientare profesională, organizarea de stagii de pregătire practică, dintre care 63 în entități din domenii de specializare inteligentă, workshop-uri și vizite de studiu pentru facilitarea inserției pe piața muncii a 106 studenți.

În timpul stagiilor, studenții vor intra în contact direct cu un mediu de afaceri, pentru a acumula informații cu caracter transversal, legate de fluxurile de lucru dintr-o companie. Se vor putea înscrie într-unul dintre cele 28 concursuri organizate pentru stimularea studenților cu cele mai bune performanțe în programele de practică derulate și pot câștiga unul dintre cele 112 premii. Vor putea participa la sesiuni de consiliere și orientare în carieră, la unul dintre cele trei workshop-uri de dezvoltare personală, la care sunt așteptați și invitați din mediul de afaceri, și la traininguri în servicii informatice pentru managementul afacerii.

Sunt eligibili studenții înmatriculați într-o instituție de învăţământ acreditată, domeniu de studiu economic, cu domiciliul într-una dintre regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud- Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru), care au prevăzută disciplina de practica în programa de studii de licență/ master și nu au mai participat la un stagiu de practică similar, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU). Înscrierile în proiect sunt așteptate aici.

Proiectul Manager în acțiune – stagii de practică în domeniul economic este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU/ 626/ 6/ 13/ 133175). Se derulează pe o perioadă de 24 luni, din 17 mai 2021 în 16 mai 2023 și beneficiază de o finanțare totală de 4.385.266,37 lei, din care 4.348.029,79 lei sunt nerambursabili.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share