Banner

VIDEO. Angajații Orange, “beneficiarii” primului sitcom de educație financiară din România, destinat companiilor

EDUCAȚIE. Cele opt episoade tematice ale seriei, filmate special pentru angajații Orange, sunt plasate atât înainte de pandemie, cât și în “zilele noastre”, și oferă răspunsuri la provocări actuale de natură financiară.

Orange România și-a unit forțele cu Exploratist pentru a ajuta angajații să-și redefinească comportamentele financiare și să-și gestioneze mai ușor temerile legate de viitorul lor în relația cu banii. Așa a apărut primul sitcom de educație financiară din România, intitulat “Despre bani și fericire”.

Cele opt episoade tematice ale seriei, filmate special pentru angajații Orange, sunt plasate atât înainte de pandemie, cât și în “zilele noastre”, și oferă răspunsuri la provocări actuale de natură financiară.

Anul acesta, Exploratist, prima agenție de employee experience din țară, și-a reorientat activitatea către dezvoltarea de programe digitale de resurse umane pentru susținerea politicilor de employee branding, de motivare și reconectare a angajaților cu locul de muncă și echipa, prin strategiile neconvenționale. “Despre bani și fericire” este un sitcom original, regizat de Tedy Necula, și îi are ca protagoniști pe actorii Nuami Dinescu, Dana Porlogea, Răzvan Dragu și Dan Vasile. Acesta din urmă este și scenaristul mini-seriei.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Informațiile din zona financiară sunt, de obicei, mai greu de digerat. De aceea, ne-am gândit să le propunem angajaților noștri un sitcom de educație financiară construit pe cadre din viața reală, în care, cu siguranță, ne putem regăsi cu toții, măcar o dată. Suntem încrezători că această inițiativă va scoate la lumină ce se află în spatele deciziilor pe care le luăm din punct de vedere financiar și că va veni cu soluții la provocările legate de bani”, declară Luiza Müller, director HR la Orange România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Fiecare episod durează maximum opt minute, iar personajele sunt descrise profesional și din perspectiva modului în care interacționează în diverse situații uzuale în viața unei organizații. Sunt puse în lumina reflectoarelor obiceiurile lor financiare și de consum. Fiecare personaj are un avatar de personalitate financiară (cheltuitor, avar, intuitiv, echilibrat), ce cuprinde principalele spectre ale comportamentelor legate de bani.

Scopul miniseriei a fost să ilustreze aceste personalități cu plusurile și minusurile lor, într-un mod transparent, așa încât fiecare persoană care vizionează sitcom-ul să se poată regăsi în tipologiile respective și să-și îmbunătățească relația cu banii. “Intenția noastră este să facilităm accesul la acest produs în cât mai multe organizații din Romania. Avem posibilitatea de a dezvolta conținut suplimentar, inclusiv pe subiecte complementare”, afirmă Silviu Andrei Petran, Managing Director la Exploratist.

Sitcom-ul și-a propus să oglindească realitatea prin evidențierea ușor exacerbată a unor profiluri comportamentale financiare și a unor scene din viața reală, din organizații. Prin personajele care își dezvăluie obiceiurile lor financiare și de consum, prin replicile acide și numeroasele ponturi din zona finanțelor, serialul se dorește a fi o resursă utilă, cu sfaturi ușor de pus în aplicare, și provoacă privitorii la un exercițiu personal de introspecție asupra tipului de relație pe care o au cu banii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share