METRO creează peste 200 de noi locuri de muncă în țară. Anul acesta, veniturile angajaților au crescut cu 15% față de 2021

Peste 200 locuri de muncă sunt disponibile, în perioada următoare, în echipa METRO România.

Din 1 august, liderul comerțului cu ridicata în România, de peste 25 de ani, a majorat cu 50 la sută valoarea tichetelor de masă. Aceasta va fi de 30 de lei – valoarea maximă reglementată de autorități.

Venitul mediu lunar pentru un lucrător polivalent (consilier de vânzări senior) va fi de 5.300 de lei brut (circa 3.300 de lei net). Pentru acest post, METRO are disponibile peste 100 de locuri. Această sumă, ce reprezintă venitul unui lucrător, include salariul, tichete de masă, bonus de vacanță, cupoane anuale de Paște și de Crăciun, bonus trimestrial de performanță, spor de 50 la sută pentru cinci zile lucrate în tură de noapte și alte tipuri de bonusuri și sporuri, conform contractului colectiv de muncă și politicilor de compensații și beneficii.

În plus, METRO derulează în fiecare an programe de dezvoltare a competențelor de leadership, a abilităților de vânzare și orientare către clienți și a competențelor funcționale. Compania a revizuit salariile și sistemul de bonus trimestrial, a implementat programul de asistență pentru angajați, “Contează pe noi!”, și a acordat bonusuri de Crăciun, de Paști și pentru copii, de 1 iunie.

“Îmbunătățirea constantă a pachetului salarial total oferit reconfirmă angajamentul METRO România de a-și susține echipa cu pachete competitive de compensații și beneficii pe piața muncii. Cu majorarea salariilor, a sporurilor, a valorii tichetelor și a schemei de bonusare, avem o creștere de 15 la sută față de anul trecut. Aceasta reprezintă și o recunoaștere a eforturilor depuse an de an pentru atingerea obiectivelor”, declară Rodica Rapcea, director Resurse Umane METRO România.

Printre beneficiile extra de care poate dispune un lucrător comercial din echipa METRO se numără tichete de masă și primă de vacanță; asigurare medicală privată; bonusuri de performanță, zile suplimentare de concediu pentru diverse ocazii, acces la consiliere psihologică, financiară și juridică pentru angajat și familia sa, prime de Sărbători și pentru diferite ocazii (căsătorie, naștere copil, deces), bonus de recomandare, reduceri la abonamente medicale și sportive și bonus de fidelitate. În primăvară, compania a fost recunoscută ca Angajator de Top. Certificarea este acordată de institutul independent Top Employers din Olanda.

DESPRE METRO

Este o companie internațională cu sortimente alimentare și nealimentare, specializată în deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor și cateringului, ca și ale comercianților independenți. În toată lumea, are circa 17 milioane de clienți, care pot alege dacă să facă cumpărături în magazinele de format mare, să comande online și să-și ridice achizițiile de la magazin sau să le fie livrate. Sprijină competitivitatea antreprenorilor și a întreprinderilor independente cu soluții digitale și contribuie astfel la diversitatea culturală în comerț și industria ospitalității. Operează în peste 30 de țări și are peste 95.000 de angajați.

Articolul anterior

150 de studenți s-au alăturat companiei Tremend pentru unul dintre cele mai mari programe de internship IT din România

Articolul următor

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciați prozatori și eseiști români, la "cota" 86

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share