Metropolitan Life plantează o pădure de 2 hectare – un copac pentru fiecare poliță de asigurare de viață încheiată în 2020

Una dintre cele mai importante companii de asigurări de viață și pensii private din România, alături de Asociația Pădurea Copiilor, plantează o pădure de două hectare.

Arborii au fost plantați în comunele Gârbovi și Colelia, din județul Ialomița. “Parteneriatul cu Asociația Pădurea Copiilor este un demers asociat ADN-ului de protecție al companiei Metropolitan Life și viziunii asupra protejării vieții și comunității. Plantăm câte un copac pentru fiecare poliță individuală de asigurare încheiată în 2020. Este un pas firesc pentru ocrotirea mediului și o reconfirmare a angajamentului nostru pentru comunitatea din care facem parte. Suntem aici de peste 21 de ani și vom vedea aceste păduri crescând pentru generațiile viitoare”, declară Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Asociația Pădurea Copiilor își propune să realizeze păduri în 100 de comunități din regiunea Sud-Muntenia până în 2035. Până acum, a readus la viață, prin împădurire, peste 88 de hectare de teren neproductiv, a plantat peste 750.000 de puieți și a implicat peste 13.000 de voluntari în 19 comunități. Împădurirea terenurilor are o durată de minimum 14 ani (câte șapte ani de plantare și întreținere pădure și de monitorizare a evoluției). Continuitatea pădurii este asigurată pentru cel puțin 99 de ani prin demersurile juridice de schimbare a folosinței terenului din agricol în silvic și prin activitățile educaționale desfășurate în comunitate. În Pădurea Copiilor sunt înființate păduri pe terenuri lipsite de vegetație forestieră de minimum 50 de ani.

“Regiunea Sud-Muntenia poate deveni un scut de apărare împotriva schimbărilor climatice, dar este insuficient finanțată pentru împăduriri și conservarea biodiversității. Cu o recomandare științifică de minimum 20 la sută fond forestier pentru zona de câmpie, cele șapte județe ce înconjoară Bucureștiul ating cu greu o medie de 2,5-5 la sută, ceea ce face eforturile noastre și mai urgente. În 2020, am reușit să plantăm arbori pentru pădurile viitorului în cinci noi comunități din Ialomița și Prahova: Colelia, Ghighiu, Berceni, Florești și Dumbrăvești. Oricare va fi viitorul umanității, vom avea nevoie de păduri pentru a exista și de bucuria de a fi în preajma lor pentru a trăi“, spune Teodora Alexandra Pălărie, președintele Asociației Pădurea Copiilor.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În România, Metropolitan Life și Fundația MetLife se implică în programe de responsabilitate socială, precum cele de educație financiară, de educație în sănătate și incluziune socială, adresate persoanelor din medii defavorizate. În 2020, Metropolitan Life a sprijinit sistemul de sănătate cu peste 1,1 milioane de lei, pentru a veni în sprijinul medicilor, cadrelor militare și polițiștilor care luptă în prima linie împotriva pandemiei, în România. Va continua să se implice în proiecte de susținere a comunității locale și va completa sprijinul educației financiare și a incluziunii sociale cu acțiuni pentru protejarea mediului, menite să susțină, în anii următori, scăderea emisiilor de dioxid de carbon din țară.

DESPRE METROPOLITAN LIFE

Este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și sucursala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Are 21 ani de activitate pe piața locală de asigurări de viață. 2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life.

Articolul anterior

Grupul Renault numește primul director general român la Dacia, după aproape două decenii

Articolul următor

Luminița de la capătul tunelului: Economia globală va înregistra, în 2021, o creștere record pentru acest secol

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share