Modern Agora: Fotojurnalistul Andrei Pungovschi expune la EMOP Berlin – European Month of Photography

Fotojurnalistul Andrei Pungovschi participă la a zecea ediţie a EMOP Berlin – European Month of Photography, cu expoziţia de fotografie Modern Agora.

Curatoriată de Alexandra Crăsnaru Dragomir, expoziția este deschisă din 1 martie în 14 aprilie, în spațiul de artă al Institutului Cultural Român, [Ceci n’est pas une] Gallery, și cuprinde 26 de fotografii în format diptic, realizate special pentru acest context.

Cu 100 de expoziții integrate în circuitul festivalier din Berlin și Potsdam, EMOP este unul dintre cele mai importante festivaluri germane dedicate fotografiei. Are loc o dată la doi ani, prin cooperarea unui număr impresionant de muzee, instituții culturale, galerii, ambasade, spații de proiect și școli de fotografie.

Andrei Pungovschi a studiat fotojurnalism la University of Missouri, iar din 2007 este fotograf colaborator al agenției France Presse în România. Imaginile sale au apărut în The New York Times, The Guardian, Süddeutsche Zeitung, Esquire Romania sau The Associated Press, și au fost premiate la Pictures of The Year International, National Press Photographers Association, The Missouri Press Association, în SUA, sau BursaPhotoFest, în Turcia.

A făcut parte din echipa Decât O Revistă, de la începutul publicației, ca fotograf și editor foto, a predat fotojurnalism, sub forma unor workshop-uri, la Centrul pentru Jurnalism Independent, și este membru fondator al platformei de jurnalism vizual Documentaria.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share