Noemi Ritea (Velux): “Pentru o companie model, micromanagementul și controlul excesiv nu mai funcționează”

În viziunea lui Villum Kahn Rasmussen, omul care a fondat VELUX, în 1965, o “companie model” este cea care lucrează cu produse folositoare pentru societate și își tratează clienții, furnizorii și angajații mai bine decât altă organizație.

Noemi Ritea, director general al VELUX România, lider în domeniul ferestrelor de mansardă, consideră că are “norocul” să conducă o astfel de companie și este convinsă că, într-o firmă, cultura organizațională este vitală, fiindcă o ajută să dăinuie în timp, să progreseze și să funcționeze. “Avem o cultură organizațională solidă, care este vie tocmai prin faptul că oamenii care lucrează în organizație respectă valorile acesteia. Acestea fac parte din ADN-ul nostru ca echipă. În același timp, ne pasă de climatul interior din birou și de siguranța membrilor familiei VELUX, pentru care creăm un mediu de lucru sănătos și sigur, unde echilibrul între viața personală și cea profesională este respectat. În 2016, am avut 1,9 accidente pentru un milion de ore lucrate. Pentru 2020, ne-am propus să ajungem la zero accidente la locul de muncă”, afirmă Noemi Ritea.

Directorul general al VELUX România consideră că oamenii din companie trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru un manager, iar investiția în ei se va întoarce întotdeauna. “Ei reprezintă resursa de bază, iar fără oameni competenți nu ar exista nici o companie de succes din lume. În același timp, munca în echipă, sprijinul, respectul și punctele forte ale fiecărui membru al echipei sunt elementele ce conduc spre succesul echipei. Respectul reciproc și încrederea în oameni sunt foarte importante, iar orice manager trebuie să țină cont de ele. Micromanagementul nu mai funcționează, nici controlul excesiv. Dacă există încredere, orice se poate realiza”, spune Noemi Ritea.

Potrivit acesteia, în echipa VELUX România, seriozitatea, devotamentul, și responsabilitatea sunt calitățile pe care orice viitor angajat trebuie să le aibă pentru a trece de procesul de recrutare. Printre angajați sunt persoane cu vechime de zece, 13, 15 sau 16 ani. “Acest lucru este, probabil, cel mai bun barometru al sănătății organizației. Nu promitem niciodată mai mult decât putem, dar încercăm mereu să oferim  mai mult decât promitem”, concluzionează Noemi Ritea.

DESPRE VELUX ROMÂNIA

Cu sediul central și depozitul la Brașov, VELUX România acoperă, de 20 de ani, România și Republica Moldova. Alegerea unui oraș din centrul țării a fost o decizie strategică, pentru distribuirea optimă a produselor. Pe lângă ferestrele de mansardă, clienții beneficiază de un întreg pachet de servicii, printre care consultanță gratuită pentru alegerea soluției optime pentru fiecare spațiu de sub acoperișul înclinat sau terasă. Compania se implică constat în cauze sociale și în viața comunității brașovene.

Articolul anterior

Un român va conduce Oficiul pentru Brevete şi Mărci din SUA

Articolul următor

Viteza în recrutare și lipsa potențialilor angajați forțează companiile să renunțe la testele eliminatorii

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share
Close