Novartis România obține certificarea internațională Top Employer 2024

Compania Novartis România a primit certificarea internațională Top Employer, acordată de Top Employers Institute, o autoritate globală în recunoașterea și evaluarea excelenței în strategii și practici de resurse umane.

Programul de certificare implică un proces extins, care cuprinde o evaluare comprehensivă a performanțelor organizaționale privind cele mai bune practici în resurse umane. Este primul an când Novartis România participă la acest proces de certificare și se alătură celorlalte 18 țări din grup care dețin deja acest titlu.

Criteriile de evaluare pe baza cărora a fost obținută certificarea au acoperit: alinierea strategiei de resurse umane la strategia de afaceri a companiei și modelul de leadership, proiecte care vizează dezvoltarea organizațională, implementarea tehnologiilor digitale în resurse umane și mediul de lucru, construirea brandului de angajator, atragerea talentelor și procesul de integrare a lor, gestionarea performanței, carierei și procesului de dezvoltare profesională, proiectele de wellbeing și susținerea scopului și valorilor organizației, eticii și integrității, diversității, echității, incluziunii și sustenabilității.

În România, Novartis are peste 550 de angajați și comercializează peste 60 de medicamente originale, iar în fabrica din Târgu Mureș se produc peste patru milioane de cutii de medicamente. Într-un singur an, aproape 1,5 milioane de pacienți România au fost tratați cu medicamentele pe care Novartis le dezvoltă, fapt ce a dus la câștigarea a peste 10.000 de ani de viață sănătoasă (QALY – Un QALY reprezintă un an de capacitate deplină de muncă remunerată).

“Această distincție subliniază angajamentul nostru dedicat standardelor înalte în managementul resurselor umane, dar și misiunea de a promova un mediu de lucru ce încurajează talentul și inovația. Eforturile făcute nu doar că au consolidat legăturile profesionale, dar au generat și un sentiment de apartenență care conturează identitatea echipei Novartis România. Continuăm să inovăm și să redefinim modul în care înțelegem medicina, astfel încât să contribuim la o societate mai sănătoasă și prosperă”, declară Marcelo Rainer, Country President şi General Manager Novartis România.

În 2023, Novartis a investit la nivel global 8,6 miliarde de dolari în cercetare și dezvoltare și este unul dintre liderii globali indiferent de industrie. Novartis aspiră să devină cea mai apreciată și de încredere companie farmaceutică din lume, ce oferă medicamente inovatoare, care atenuează cele mai mari poveri medicale ale societății. Anul trecut, a finalizat transformarea sa într-o companie axată exclusiv pe medicamente inovatoare, ce are ca prioritate patru domenii terapeutice: cardio-renale-metabolice, imunologie, neuroștiință și oncologie. Medicamentele Novartis ajung la peste 250 de milioane de oameni în întreaga lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share