Novo Park se transformă în YUNITY Park, un campus pentru stilul de lucru și de viață al viitorului

Genesis Property, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, începe transformarea parcului de business Novo Park, din zona de nord a Bucureștiului, în YUNITY Park, un concept nou de real estate, ce va reașeza facilități noi pentru tendințele de lucru și de viață urbană ale viitorului.

Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiție totală de 50 de milioane de euro. YUNITY Park este proiectat ca un campus dezvoltat în extensia biroului, care oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului de viață al oamenilor, pentru timpul petrecut la birou și cel personal sau social.

În YUNITY Park, parcarea exterioară, care va fi transformată într-o zonă verde complet reamenajată, cu un design futurist, se întinde pe 7.500 mp. Spațiul va include un amfiteatru dedicat evenimentelor, cu o capacitate de 220 de locuri doar în gradene, și o pădure urbană de 1.000 mp, unde angajații vor putea susține inclusiv întâlniri de lucru. În timpul sezonului cald, rezidenții vor avea la dispoziție o terasă exterioară versatilă, ce va deservi un food hall de 4.000 mp, și zone destinate interacțiunilor profesionale și socializării în timpul liber.

La interior, proiectul include spații de co-working și co-living, un centru ultramodern de conferințe, cu o capacitate totală de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri și zone de divertisment, fitness și spații special amenajate pentru socializare și relaxare. Intrările clădirilor și spațiile interioare comune, precum recepția și zona lifturilor, vor fi transformate complet, cu un design modern, și completate de zone noi de interacțiune în afara birourilor.

YUNITY Park se înscrie în strategia de sustenabilitate a Genesis Property, aliniată celor zece principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite privind drepturile omului, muncă și protecția mediului, și celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU. Va fi dezvoltat și operat așa încât să contribuie la îmbunătățirea mediului înconjurător, dar și la creșterea calității vieții comunității Genesis Property, în conformitate cu angajamentul companiei de a-și reduce la net zero emisiile de carbon până în 2040 prin reutilizare, investiții în producția de energie din surse regenerabile și gestionarea durabilă a clădirilor.

Toate cele șapte clădiri din YUNITY Park, cu o suprafață închiriabilă de 75.000 mp, în care intră zonele de co-living și food hall și care sunt deja încadrate în clasa A de eficiență energetică, au certificarea BREEAM – Very Good și vor obține IMMUNE Building Standard – Rezilient, cinci stele din cinci.

DESPRE GENESIS PROPERTY

Este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, cu o experiență de aproape 20 de ani în industria imobiliară. Deține și administrează peste 150.000 mp de spații de birouri, ocupate de companii precum HP, Accenture, Société Générale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajați. În 2020, a inițiat IMMUNE Building Standard, un standard global care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. A dezvoltat primul campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și unitatea de cazare de patru stele, Studio One Accommodation Suites.

Articolul anterior

Schaeffler donează 15.000 de euro către Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov

Articolul următor

Patru abilități care nu trebuie să lipsească din "bagajul" unui CEO de succes

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share