Număr-record de oferte de locuri de muncă în străinătate, pentru specialiști medicali, pe eJobs

Dintre cele circa 21.000 de joburi în străinătate, postate pe eJobs, în iunie, 12.000 erau destinate specialiştilor din domeniul medical, arată datele platformei de recrutare.

Potrivit directorului general al eJobs România, Bogdan Badea, că oferta de locuri de muncă în străinătate, pentru angajaţii din domeniul medical, este mai bogată ca oricând. “Este adevărat că ne-am confruntat cu o plecare în masă a medicilor în ultimii ani, însă niciodată cererea de afară pentru medici, asistenţi medicali sau infirmieri, nu a fost atât de mare, şi e foarte probabil ca, până la finalul anului, acest lucru nici să nu se schimbe”, declară directorul general al eJobs.

Pe de altă parte, aceste locuri de muncă nu se regăsesc în topul candidaturilor depuse de utilizatorii platformei. Locurile de muncă în domeniul medical se plasează pe locul 17 în topul domeniilor pentru care românii depun candidaturi. Clasamentul este condus de domeniile: Vânzări, Auto/ Echipamente, Service/ Reparaţii, Transport/ Distribuţie, Merchandising, Construcţii şi Instalaţii.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

După domeniul medical, următoarele categorii din locurile de muncă din străinătate, adăugate în iunie, au fost Transport/ Distribuţie (4.300 de joburi noi), Auto/ Echipamente (4.000), Service/ Reparaţii (3.400), Personal calificat (2.870), Au pair/ Babysitter/ Curăţenie (2.800) sau Producţie (2.700). Cele mai multe oferte au fost pentru Marea Britanie şi Germania (6.500, respectiv 2.100 de locuri de muncă noi), urmate de Olanda, Danemarca, Franţa, Belgia, Italia, Irlanda sau Spania.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Una "caldă": IMM-urile au ajuns aproape la același nivel cu anul trecut

Articolul următor

O româncă, noul vicepreședinte regional al celei mai mari rețele globale de agenții de comunicare independente

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share