Peste 10.000 de tineri și profesioniști își caută un job, toamna aceasta, la Angajatori de TOP Timișoara și București 

Toamna aceasta, cel mai mare târg de joburi din România revine cu trei ediții: 13-14 octombrie, în Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (C.R.A.F.T.), 27-28 octombrie, în București, la Sala Palatului, și 18 octombrie-10 noiembrie, ediția online, pe Hipo.ro

Peste 10.000 de tineri și profesioniști aflați în căutarea unui loc de muncă și 500 de manageri de top, specialiști în recrutare sau directori HR, vor fi prezenți la evenimentele fizice Angajatori de TOP.

Conform studiului Piața forței de muncă Hipo.ro în 2023, cel mai important criteriu din punct de vedere al angajatorilor, pentru selecția candidaților profesioniști, este experiența relevantă într-un job anterior (69,8 la sută), iar pentru alegerea celor tineri, cunoașterea limbii engleze (58,7 la sută). Pe lângă varietatea joburilor propuse, la Timișoara și București, participanții pot explora sute de zone expoziționale, conferințe și workshopuri, ceea ce transformă proiectul dintr-un târg de joburi într-un eveniment de carieră 360.

Din 2006, Angajatori de TOP a devenit un eveniment cu tradiție pe piața muncii la nivel național. Bianual, cei mai mari angajatori din România se alătură proiectului și le oferă oportunități de carieră celor aflați în căutarea unui job sau vor o reconversie profesională. Organizatorii le pregătesc participanților sute de zone expoziționale, de la standurile companiilor până la cornerul de consiliere în carieră, cu peste 15 coachi specializați în dezvoltare profesională.

“Traversăm o perioadă extrem de provocatoare. România are o populație în scădere, influențată de migrație și de un spor natural negativ, cu un număr de studenți și absolvenți pe trend descendent. Apoi, mulți angajatori din vestul Europei și nordul Americii, care nu au birouri locale, recrutează masiv din România. Schimbările din perioada pandemică au determinat angajatorii să adopte soluţii digitale de HR pentru susţinerea muncii hibride şi de la distanţă, iar digitalizarea a reconfigurat şi procesul de recrutare. De exemplu, dacă înainte de pandemie un program de lucru remote era luat în considerare în mod excepțional, acum mai bine de 50 la sută dintre companiile prezente în această toamnă la Angajatori de TOP oferă acest gen de program de lucru pentru posturile disponibile”, spune Constantin Hodorogea, Career Fairs Manager, Catalyst Solutions.

Peste 140 de companii multinaționale și locale, care activează în IT, telecom, inginerie, FMCG, BPO, audit și consultanță, retail, finanțe-bănci, vor fi prezente la Angajatori de TOP. Evenimentul din Timișoara se va desfășura cu sprijinul partenerului principal, HELLA România, iar cel din București va fi sprijinit de Accenture.

Câteva dintre companiile care au mai confirmat prezența sunt Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, Renault Group, TBI Bank, Imsat, Cegedim, Thales, IPSO Agricultură, Mega Image, E.ON, Siemens Energy, Penny., DB Schenker Logistics, Webhelp, ADP, Inditex, Finastra, Bosch, Zentiva, Unilever, Decathlon, Hewlett Packard Enterprise (HPE), Bunge, MHP – A Porsche Company, Auchan, ProCredit Bank, Telus International, UniCredit, Allianz Services, Engie, SLB, Raiffeisen Bank, GE Digital part of GE Vernova, BAT, PepsiCo, McDonald’s, KPMG, TotalEnergies Global Services Bucharest, Alpha Bank, European Central Bank, Medici fără frontiere/ Médecins Sans Frontières, Agricover, Bergenbier, Schneider Electric, Huf, Webasto, RapidSolution, Valeo, Kimball Electronics, Flex, IKEA, Agrocomert Holding, Hamilton, The Access Group, Elbromplast, Visteon, Bosch Service Solutions, Akwel Automotive, Concepthype, MHP – A Porsche Company, Manpower, Intel, Wegroup, Dräxlmaier Group, Azur, Vitesco Technologies Engineering, Continental, Mahle sau ZF Group.

La edițiile fizice ale evenimentului va avea loc conferința dedicată profesioniștilor si pasionaților IT&C: I Love Tech. Va fi susținută de experți din industrie, reprezentanți din companii precum Hella, Renault Group, UniCredit, Continental Anvelope, Dräxlmaier Group, BCR.

Pentru cei care nu pot fi prezenți la evenimentele fizice, Angajatori de TOP are și o componentă online. Profesioniștii și tinerii au acces la oportunități de carieră prin crearea unui cont și a unui CV pe Hipo.ro. Platforma le permite candidaților să aplice la joburile disponibile prin standurile virtuale ale companiilor. O parte dintre angajatorii prezenți la Angajatori de TOP Online sunt BCR, TELUS International și Penny.

Companiile care doresc să participe la Angajatori de TOP se pot înscrie, până pe 6 octombrie, la Timișoara, și până la 16 octombrie, la București, în limita standurilor disponibile, la adresa de e-mail angajatori@catalyst.ro. Cei care sunt în căutarea unui job se pot înscrie aici și pot participa gratuit la eveniment în baza CV-ului tip barcode, creat aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share