O companie germană, care produce cabluri pentru Tesla, construiește o fabrică de 10 milioane de euro, în România

Producătorul german de echipamente electrice şi electronice Mennekes investește peste zece milioane de euro în Iași, într-o fabrică destinată cablurilor de încărcare pentru maşinile electrice.

Compania germană lucrează cu clienţi precum Tesla, Jaguar, Mercedes, BMW, iar fabrica din România va fi ridicată în parcul industrial 2 din Miroslava, la șase kilometri de Iaşi. Parcul industrial are o suprafață de 25,2 hectare, iar trei dintre ele ar urma să revină Mennekes. Pentru realizarea acestei investiţii, compania Mennekes Electric a primit ajutor de stat de 17,6 milioane de lei.

Germanii au intrat pe piaţa locală anul trecut, prin înfiinţarea, la Cluj-Napoca, în decembrie, a companiei Mennekes Electric SRL. “Din informaţiile mele, Mennekes a negociat şi cu cei de la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca, însă pentru germani a contat mult să găsească şi forţa de muncă necesară. Cred că acesta a fost punctul forte pentru care au ales parcul industrial din Miroslava”, a declarat, pentru ZF, Dorel Codină, directorul executiv al Miroslava Industrial Parc.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Mennekes este lider mondial în fabricarea de produse electrice industriale. Compania este cunoscută la nivel global în special pentru conectorul lansat în 2009 pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Prizele, conectorii și alte produse Mennekes sunt utilizate în peste 90 de țări. În 2014, un încărcător de cuplare al Mennekes a fost stabilit ca standard la nivel european. Grupul german nu este prezent doar în industria automotive, ci și în multe alte industrii, de la cea alimentară și până la producție industrială, notează apix.ro.

Grupul Mennekes a fost fondat în 1935, iar astăzi numără peste 1.000 de angajați. Mennekes are 16 birouri în Germania și 80 la nivel global. Cel mai cunoscut produs al companiei este conectorul de reîncărcare a autovehiculelor electrice: conectorul Mennekes a fost lansat în 2009, iar compania dedicată industriei automative a fost înființată în 2010. În 2015, grupul a înregistrat venituri de peste 130 milioane euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share