O companie românească a lansat un robot virtual de contabilitate

Connections, lider pe piața de digital transformation din România, cu prezență în Bulgaria, Serbia, Germania, Franța, Austria, Olanda, SUA, Arabia Saudită și Taiwan, a lansat aplicația Tudor, robotul virtual de contabilitate, dezvoltat cu ajutorul tehnologiei UiPath.

Contabotul Tudor a fost conceput pentru a îndeplini sarcinile unui junior de contabilitate. Concret, procesează pontajele,  generează statele de salarii și le trimite pe email, generează OP-urile pentru taxele și impozitele pe veniturile salariale, generează declarațiile 112, depune/ semnează/ primește recipise pentru declarațiile fiscale, importă facturile emise de firma de contabilitate în contul firmelor clienților, introduce facturile pe baza informațiilor anterioare din Excel, printează documentele lunare, generează rapoarte la sfârșitul lunii.

“L-am învățat operațiuni de bază, acum îl putem trimite la clienți să arate cât este de bun. Construit cu tehnologie UiPath, Tudor ajută contabilii să câștige timp și precizie. Este colegul ideal, poate munci peste program, nu cere concediu și nici pauză de cafea. Este dornic să învețe lucruri noi, e flexibil și acceptă cu inima deschisă sarcini noi în fișa postului”, spune Bogdan Florea, CEO Connections.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Tudor este GDPR compliant, nu prezintă nici un risc de securitate sau încălcare a confidențialității datelor și funcționează pe bază de abonament. Contabotul a fost dezvoltat în șase luni de echipa RPA din Connections, iar investiția trece de 70.000 de euro. “Tudor a fost conceput pentru a prelua task-urile repetitive ale unui birou de contabilitate. Specialiștii se vor ocupa de alte activități în timpul câștigat. Tudor poate lucra oricând și nu trebuie să fie supravegheat. Cu ajutorul său, eroarea umană este îndepărtată”, explică Alexandru Voicu, programator RPA Connections.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tudor este compatibil cu programe de contabilitate precum Saga, Ciel, Navision sau Charisma, și se poate adapta la nevoile companiilor. Pe lângă cele câteva sute de birouri de contabilitate ar putea deveni clienți pentru contabot, Connections se adresează și firmelor ce au departamente financiar-contabile cu operațiuni de volume mari și în care automatizarea proceselor de afaceri aduce eficiență sporită, precizie și degrevarea de activități de rutină.

În câteva zile de la lansarea conceptului “contabot”, peste 50 de firme au fost interesate să înceapă integrarea lui în fluxurile de activități interne. Connections oferă posibilitatea companiilor interesate să-l testeze gratuit pe Tudor, timp de o lună. 

Connections, partener UiPath Gold, a implementat procese de automatizare robotizată în industrii variate, de la companii din FMCG/ CPG și banking, până la firme de contabilitate, companii de BPO, companii de servicii medicale și retail. Procesele robotizate au vizat departamente operaționale, unde au fost automatizate fluxuri legate de raportări lunare, managementul concediilor, introducerea de facturi în softuri de contabilitate, înrolarea noilor angajați și procese de back-office din industria bancară (instituire și ridicare popriri, management deconturi, gestiune plăți – procure-to-pay).

Articolul anterior

Fivekeep.com, primul asistent virtual de recrutare din România

Articolul următor

Munca la distanță poate deveni alternativă la programele de relocare în alt oraș sau altă țară

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share
Close