O echipă de peste 10 avocați lansează Lexure Legal Hub, un concept unic pe piața locală a avocaturii de drept penal al afacerilor

Fondat de avocații Adrian Șandru, George Zlati și Dorel Herinean, hub-ul oferă servicii juridice premium, în orice nișă a dreptului penal: de la vastul domeniu regrupat sub umbrela white-collar crime – infracțiuni din sfera mediului de afaceri, la fraude cu fonduri europene și criminalitate informatică, în contextul creșterii incidenței cybercrimes.

Lexure este primul proiect de acest gen din România și permite identificarea de soluții avangardiste pentru cele mai complexe probleme juridice și acoperă întreg teritoriul țării.

Printre cei mai buni specialiști în white-collar crime și cyber crime

Fondat de avocați cu experiență în domeniul white-collar crime, Adrian Șandru, George Zlati și Dorel Herinean, Lexure include profesioniști recunoscuți în domeniul juridic și academic: un profesor universitar, Ovidiu Predescu, coordonator cercetare și dezvoltare al hub-ului, doi lectori universitari, George Zlati și Oana Bugnar-Coldea, un asistent universitar, Dorel Herinean, un cadru didactic asociat, Adrian Stan, un doctor și doi doctoranzi în drept, Mihai Suian, Bianca Ureche și Adrian Șandru. Alături de ei activează avocați cu experiență în firme de avocatură locale sau internaționale, precum Daniela Georgescu, Claudiu Bularda, Alexandra Costache-Sandu sau Alexis Roman.

Avocații Lexure oferă o gamă largă de servicii specializate, pe nișe esențiale ale dreptului penal, precum criminalitatea informatică (hacking, furt de identitate, fraude online, spionaj cibernetic sau sustragerea de criptoactive) și infracțiunile de competența Parchetului European, dar și în cazul infracțiunilor economice sau de corupție, al celor comise în activitatea corporațiilor sau a altor persoane juridice (frauda corporativă, evaziunea fiscală, spălarea banilor, bancrută frauduloasă și alte infracțiuni financiare), malpraxis medical sau cooperare judiciară internațională în materie penală (extrădări și mandate europene de arestare).

Managementul cazurilor complexe din sfera penal-economică

Adrian Șandru este un avocat recunoscut pentru experiența sa în proceduri penale complexe și pentru rezultatele în cooperarea judiciară internațională, infracțiunile legate de fraudele cu fonduri europene sau naționale, procedurile Parchetului European și managementul cazurilor complexe din sfera penal-economică. Ca expert, a reprezentat România în proiecte importante ale Consiliului Europei, Eurojust și alte organisme internaționale. A publicat în co-autorat prima lucrare de referință despre Parchetul European în România, publicată și în engleză. Este specializat și în legislația whistleblowing-ului.

George Zlati este avocat cu o experiență de peste un deceniu în dreptul penal, specializat în criminalitate informatică (infracțiuni informatice) și tehnologia blockchain. A fost implicat în unele dintre cele mai complexe dosare pe criminalitate informatică din România și a oferit asistență juridică unor actori importanți de pe piața criptoactivelor. Cumulează experiența de avocat cu o experiență academică relevantă obținută în calitate de cadru didactic asociat al Facultății de Drept (UBB) și lector universitar la Facultatea de Drept și Științe Sociale (UAB). În 2020, a publicat primul Tratat de criminalitate informatică din România.

Dorel Herinean este specializat în infracțiuni comise în sfera de activitate a corporațiilor și a altor persoane juridice și activează exclusiv în sfera dreptului penal. A gestionat și a fost implicat în dosare extrem de complexe, ce au vizat o gamă largă de infracțiuni economice și alte forme de criminalitate non-violentă, inclusiv unele care implică probleme transfrontaliere sau legate de drepturile omului. Este asistent universitar la Facultatea de Drept de la Universitatea din București, unde și-a finalizat și studiile doctorale în legătură cu infracțiunile comise de persoanele juridice și a dezvoltat teoria pluralității societare de făptuitori.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share