De ce merită să lucrezi la OPSWAT, compania care construiește soluții prin care oamenii și organizațiile să se simtă în siguranță online

În după-amiaza zilei de 23 februarie, sute de angajați din Ucraina au descoperit un mesaj de eroare misterios pe monitoarele calculatoarelor lor. Imediat, website-urile și infrastructura a zeci de instituții guvernamentale și bănci locale au fost reduse la tăcere.

A doua zi, Rusia a invadat Ucraina. Evenimentele din Ucraina au evidențiat impactul războiului și efectele sale asupra infrastructurii critice, care va juca un rol central în războaiele viitorului. Atacul cibernetic din 23 februarie a fost de fapt primul semnal de război și a reușit să paralizeze o parte a infrastructurii ucrainene critice. În ciuda gravității atacurilor, surse profesionale estimează că guvernul rus nu și-a activat armele cibernetice “grele”. Atacul hibrid – o combinație de deteriorare a infrastructurilor informatice plus un atac convențional, a provocat și încă provoacă multe distrugeri.

Oamenii sunt obișnuiți să creadă că infrastructura critică înseamnă doar sistemele militare, medicale și guvernamentale – dar este o plajă mult mai largă de sisteme decât atât. De la industriile financiare și de comunicații până la sistemele de electricitate, apă și energie – toate acestea înseamnă infrastructură critică.

Înființată în 2002, în San Francisco, OPSWAT furnizează soluții de asigurare și gestionare a infrastructurilor IT, pentru o varietate de organizații din lume. Are birouri în România, SUA, Israel, Vietnam, Ungaria, Taiwan și Japonia, și oferă servicii pentru numeroase companii și entități din domeniul apărării. Biroul din România a apărut în 2015, la Timișoara, prin achiziționarea companiei Red Earth Software.

De atunci, a inițiat o colaborare cu Universitatea Politehnica, prin care sponsorizează unul dintre cursurile de la Master, susține studenții în pregătirea lor pentru piața muncii  – de la sfaturi despre cum să-și întocmească un CV la “rețeta” unui interviu de succes.

În curând, compania își va muta birourile în ansamblul Iulius Town, polul regional de business care găzduiește o comunitate de peste 40 de companii multinaționale, de pe trei continente.

Biroul OPSWAT din România a apărut în 2015, la Timișoara, prin achiziționarea companiei Red Earth Software.

OPSWAT în cifre

  • 20 de ani de activitate
  • +600 de angajați
  • 9 birouri în 7 țări
  • +1.500 de clienți
  • 2 platforme care oferă 8 soluții pentru securitate cibernetică completă
  • +100 de parteneri

Ce face OPSWAT

OPSWAT oferă protecție infrastructurii critice (CIP) și soluții cibernetice atât pentru IT, cât și pentru tehnologia operațională (OT). Scopul său este să ne protejeze modul de viață oferind un portofoliu larg de soluții ce au ca deviza zero-trust atunci când vine vorba de incredere cibernetică. Specialiștii companiei pleacă de la premisa că fiecare fișier și fiecare dispozitiv poate reprezenta o amenințare. Produsele OPSWAT se concentrează pe prevenirea amenințărilor și pe crearea de procese pentru transferul securizat de date și acces sigur la dispozitive.

Deficitul de competențe și OPSWAT Academy

Dificultatea de a găsi competențe în securitate cibernetică accentuează preocuparea organizațiilor în legătură cu posibilele atacuri. Potrivit datelor Cyberseek, există peste 700.000 de posturi vacante în domeniul securității cibernetice numai în SUA. Această stare de fapt, combinată cu Marea Demisie, lasă organizațiile cu numeroase posturi de securitate vacante și, ca rezultat, cu un potențial de amenințare crescut.

Acesta este unul dintre motivele pentru care OPSWAT a lansat un program deschis publicului, care oferă instrumente de bază și avansate pentru înțelegerea funcționării infrastructurilor critice și securizarea informațiilor. Ce este și mai important este că platforma nu este concepută doar pentru un public profesionist, format din ingineri și programatori, ci și pentru cei care vor să-și înceapă cariera în domeniul securității cibernetice.

Ce înseamnă OPSWAT Academy?

Este o platformă interactivă și cuprinzătoare de securitate cibernetică, ce vizează în special formarea și certificarea în acest domeniu a profesioniștilor care acceptă provocarea de a proteja infrastructurile critice. Profesioniștii în securitate cibernetică CIP sunt instruiți în legătură cu tipurile de riscuri, amenințări, protecție a rețelelor și soluții de securitate cibernetică întâlnite în procesele de afaceri și cazurile de utilizare comune din mediile critice.

Academia OPSWAT dezvoltă cunoștințele de bază ale studenților și expertiza  pesubiecte ce variază de la securitatea rețelelor și securitatea transferului de date la securitatea e-mailurilor și analiza malware. Fiindcă sunt gratuite, cursurile elimină bariera financiară cu care se confruntă mulți profesioniști când caută o formare in securitate cibernetică cuprinzătoare. După finalizarea cursurilor și promovarea examenului, studenții primesc o certificare profesională care le validează expertiza și capacitatea de a contribui la protejarea infrastructurii critice.

“Peste 400 de certificări și cursuri de formare au fost introduse în industria securității cibernetice, dar niciunul nu se concentrează pe producerea de oameni pregătiți pentru munca pe care o presupune protejarea sistemelor complexe specifice mediilor OT și ICS. Programele existente nu pun accentul pe formarea și dezvoltarea practică a specialiștilor, cu competențe aplicabile pentru mediile de infrastructură critică. Cum cererea de profesioniști calificați în domeniul securității cibernetice este la un nivel-record, industria trebuie să evalueze modul în care își formează forța de muncă și să se concentreze asupra proceselor și tehnologiilor practice și asupra interoperabilității cu infrastructurile de securitate IT și OT existente”, spune Irfan Shakeel, vicepreședinte al serviciilor de formare și certificare OPSWAT Academy.

Academia OPSWAT are acum peste 50.000 de utilizatori înscriși. În octombrie, a fost desemnată Programul de certificare profesională al anului la CyberSecurity Breakthrough Awards, realizat de organizația independentă de informații de piață care recunoaște companiile, tehnologiile și produsele de top de pe piața globală de securitate a informațiilor. Misiunea acestor premii este să onoreze excelența și să recunoască inovația, munca asiduă și succesul într-o serie de categorii de securitate a informațiilor, inclusiv securitatea în cloud, detectarea amenințărilor, gestionarea riscurilor, prevenirea fraudei, securitatea mobilă, securitatea e-mailurilor și multe altele. Programul din acest an a atras peste 4.100 de nominalizări din peste 20 de țări.

Viața în OPSWAT

Potrivit reprezentanților companiei, echipele OPSWAT sunt formate din oameni inteligenți, curioși și inovatori, pasionați de menținerea unei lumi mai sigure. Aici au un control real asupra muncii lor – echipele stabilesc cum își fac treaba, în timp ce compania joacă un rol de sprijin pentru a oferi mediul și resursele necesare.

Pentru a-și sprijini angajații să aibă succes la locul de muncă actual și în rolurile viitoare, OPSWAT a creat programe de formare cuprinzătoare. Încurajează comunicarea deschisă și directă între toți angajații, indiferent de posturi, roluri sau departamente. Întâlnirile regulate și ocazionale le oferă oamenilor de la toate nivelurile posibilitatea de a se întâlni și de a discuta deschis despre idei noi sau despre ce-i preocupă.

OPSWAT oferă compensații și beneficii atractive, cum ar fi zile suplimentare de concediu, beneficii flexibile în zona de wellbeing, traininguri tehnice și bonusuri de performanță. Implementează programe și inițiative pentru a-și păstra angajații în siguranță la locul de muncă și pentru a îmbunătăți starea lor de bine din punct de vedere fizic, dar și psihic.

“Un mediu de lucru dinamic, o tehnologie excelentă și colegi care oferă un model de urmat fac din OPSWAT un loc de muncă atât de bun. E o mare satisfacție să vezi cum efortul tău contribuie la succesul companiei și să fii mereu recunoscut pentru asta”, spune George Cherecheș, Sales Engineering Team Lead.

DESPRE OPSWAT

Este un lider global în domeniul soluțiilor de securitate cibernetică a infrastructurilor critice IT, OT și ICS și al soluțiilor de dezarmare și reconstrucție a conținutului (CDR), protejând organizațiile critice din lume împotriva atacurilor malware și a celor de tip zero-day. Pentru a minimiza riscul de compromitere, soluțiile OPSWAT de protecție a infrastructurilor critice protejează organizațiile din sectorul public și privat cu ajutorul celor mai noi tehnologii, procese și scanări hardware, pentru a securiza transferul de date, fișiere și accesul la dispozitive în rețelele critice.

Peste 1.500 de organizații din întreaga lume, din domeniul serviciilor financiare, al apărării, al producției, al energiei, al sistemelor aerospațiale și de transport, au încredere în OPSWAT pentru a-și securiza fișierele și dispozitivele; pentru a asigura conformitatea cu politicile și reglementările din industrie și guvernamentale și pentru a-și proteja reputația, finanțele, angajații și clienții de perturbările cauzate de mediul cibernetic.

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share