O insulă cu 60 de locuitori caută asistent medical – salariu de până la 3.500 de euro, 9.300 de euro primă de relocare și 2.000 de euro primă de “distanță”

“Căutați o nouă provocare? Noi suntem în căutarea unui specialist entuziast și flexibil, care să lucreze pe Fair Isle”.

Pare un anunț de angajare banal. Nu este, însă. Fair Isle este cea mai izolată insulă locuită din Scoția. Până la cea mai apropiată localitate sunt peste 30 de kilometri, care pot fi parcurși cu feribotul sau cu un avion cu opt locuri.

În ultimii ani, postul a fost ocupat de o româncă. De altfel, ea a părăsit insula după ce a acceptat un job la Cluj-Napoca. Elena Mera Long (foto) nu a fost însă o asistentă obișnuită: duminica, ea cânta la orgă, la biserică, învăța copiii să cânte la pian, dirija corul de Crăciun și, la fel ca majoritatea femeilor de pe insulă, croșeta cu măiestrie. Și persoana care va fi aleasă de acum încolo va avea un rol important în viața micii comunități de pe Fair Isle, care include rezidenți din SUA sau Venezuela, dar și turiști din toată lumea, mai ales vara. Cum un doctor vine aici doar o dată la trei luni, ea se va ocupa de rezolvarea problemelor de sănătate de zi cu zi ale oamenilor de pe insulă.

Foto: shetland.org

Persoana selectată va avea un salariu anual cuprins între 26.565 și 35.577 de lire, dar va primi și un bonus de relocare de până la 8.000 de lire și o alocație de distanță de 1.721 lire/an. Teoretic, săptămâna de lucru este de 37,5 ore/săptămână. Toate detaliile despre acest loc de muncă sunt disponibile aici. Data limită de trimitere a candidaturilor este 24 aprilie, iar interviul va fi programat în 8 mai.

Articolul anterior

Cum faci fericit un IT-ist

Articolul următor

MullenLowe are un nou Client Service Director

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share