Orădenii de la Qubiz, “campionii” inovației în industria de software și servicii din România

Compania Qubiz, înființată în Oradea și cu birouri și în Cluj-Napoca, este câștigătoarea categoriei “R&D Project of the Year” la Gala ANIS (Asociația patronală a industriei de software și servicii), pentru al doilea an consecutiv.

Proiectul cu care compania a participat la concursul organizat de ANIS se numește Lifelight și este dezvoltat pentru compania britanică xim Ltd. Lifelight reprezintă o tehnologie prin care se pot măsura pulsul, ritmul respirator, tensiunea arterială și, în curând, saturația de oxigen din sânge, doar privind în camera unui telefon/ tabletă timp de cel mult 40 de secunde. Lifelight utilizează modele statistice și de machine learning pentru a interpreta datele captate de camera foto pentru a livra măsurători precise ale funcțiilor vitale.

Qubiz a câștigat același premiu și în 2020, când a participat cu un proiect de computer vision ce identifică automat pauzele de publicitate din înregistrările emisiunilor TV, astfel încât ele să poată fi postate online, fără reclame, într-un timp foarte scurt. Qubiz a fost remarcată și pentru mediul de lucru pe care îl promovează și a câștigat categoria “The Workplace and People Development Award” pe România, la European Business Awards, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de business de pe continent.

Înfiinţată în 2008, Qubiz este o companie de outsourcing specializată în dezvoltarea de software. Oferă soluţii IT complete, care se mulează pe nevoile de business ale clienţilor săi. Are o echipă formată din peste 250 de profesionişti și ţinteşte piaţa vest-europeană, în special corporaţiile şi startup-urile din Olanda, Marea Britanie și Germania. Potrivit reprezentanților companiei, cultura sa organizaţională este construită pe un set de valori de bază, precum orientarea către client, concentrarea pe rezultate, excelența, încrederea şi respectul, antreprenoriatul şi satisfacția angajaţilor.

Dintre cele 17 finaliste ale Galei ANIS, cinci sunt din Ardeal, iar restul din București. Companiile din Ardeal, pe lângă Qubiz, sunt platforma Planable, startup-ul BlooDoChallenge, VoxiKids Clinic by Speakquest și Softech. Deși au sediile centrale în București, Bittnet și Endava au birouri în mai multe orașe, inclusiv din Transilvania.

Lista completă a câștigătorilor

  • Education Program of the Year – Bittnet Systems, cu proiectul CTRL+N (București și mai multe orașe)
  • CSR Program of the Year – DB Global Technology, cu proiectul COVID-19 Relief Campaign for Romanian Hospitals (București)
  • Startup of the Year – MedicAI (București)
  • R&D project of the Year – Qubiz, cu proiectul Lifelight (Oradea/ Cluj)
  • Software Outsourcing Project of the Year – Softech (Cluj)
  • Software Product of the Year – Pentest-Tools.com (București)
  • Company of the Year – FintechOS (București)
  • Member of the Year – Endava (București și mai multe orașe).
Articolul anterior

Efectele telemuncii: peste jumătate dintre angajați au descoperit că lucrează mai bine singuri decât în echipă

Articolul următor

McDonald’s recrutează peste 1.000 de angajați în 27 de orașe din țară

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share