Părerea angajaților români despre viața la birou: relațiile cu colegii sunt un criteriu de care cei mai mulți țin cont în alegerea sau păstrarea unui job

Foto: freepik

Aproape 80 la sută dintre angajații Gen Z desfășoară activități cu colegii lor în timpul liber cel puțin o dată pe lună. În cazul milenialilor și al angajaților din generația X, procentele ajung la 56, respectiv 52 la sută, relevă un sondaj realizat de Genesis Property în rândul a 1.247 de respondenți la nivel național.

Indiferent de generație, angajații vor să aibă acces rapid la activități și locuri unde pot petrece timp liber cu echipa sau cu prietenii, aproape de birou. Peste 87 la sută dintre ei își doresc opțiuni la cel mult 30 de minute de mers față de birou. În plus, când vine vorba de tipurile de activități pe care vor să le desfășoare în timpul lor liber, peste 45 la sută doresc să petreacă timpul în aer liber, peste 35 la sută să se dedice hobby-urilor, iar aproape 27 la sută să se ocupe de proiecte personale.

“La Genesis Property, am înțeles chiar înainte de pandemie că timpul liber petrecut frumos a devenit cel mai de preț bun al oamenilor și în special al angajaților. Socializarea și sentimentul de apartenență la o comunitate în care să împărtășească activități diverse au devenit fundamentale, mai ales pentru tinerii aflați la început de drum. În campusurile noastre de birouri, YUNITY Park și West Gate Business District, construim pentru comunitatea de angajați experiențe și destinații care, pur și simplu, le fac ziua mai frumoasă când vin la birou”, susține Marcela Stancu, Community Director, Genesis Property.

Mai mult de jumătate dintre cei intervievați au subliniat că facilitățile și spațiile pentru timpul liber în clădirile de birouri sau în apropierea acestora ajută la un echilibru mai bun între viața la job și timpul liber, dar și la o stare de bine și deconectare după job. Dacă ar avea facilitățile necesare aproape de birou, 44 la sută dintre ei ar face mai multă mișcare în aer liber, peste 34 la sută ar avea mai multe activități recreative, iar circa 26 la sută ar dedica mai mult timp hobby-urilor.

Importanța implicării managerilor în construirea și consolidarea conexiunilor echipei, la job și după program, este recunoscută de toate generațiile. Circa 75 la sută dintre respondenți consideră, în diferite grade, că o implicare mai mare a acestora în activitățile echipei după program ar apropia mai mult oamenii din echipele de lucru.

Genesis Property răspunde nevoilor angajaților cu YUNITY Park, un concept imobiliar care redefinește complet experiența angajaților. Lângă spațiile de birouri ultramoderne, YUNITY Park include o pădure urbană de 1.000 mp și un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, destinată evenimentelor sociale și culturale. În plus, au fost construite alei pietonale și o promenadă etajată pe o lungime de 2.000 de metri, oglinzi de apă în trepte și spații creative pentru lucru în aer liber, relaxare, întâlniri și evenimente. Faza II a proiectului a fost finalizată anul trecut, după o investiție de 20 de milioane de euro, iar YUNITY Park a intrat anul acesta în ultima etapă de dezvoltare.

Sondajul Genesis Property a analizat care este părerea românilor despre viața la birou și a fost desfășurat în martie 2024, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.247 utilizatori de internet din România. Circa 48 la sută dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 51 la sută au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

DESPRE GENESIS PROPERTY

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară locală, este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A. Deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District, cu peste 150.000 mp GLA de spații de birouri, ocupate de companii precum HP, Accenture, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați. Este dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share