Lanțul românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, a lansat o nouă ediție a proiectului Școala de Mobilă, dedicat pasionaților de construcția mobilierului pentru uz personal sau meseriașilor care vor să se perfecționeze.
Lansat în 2013, proiectul are deja 600 de absolvenți, pasionați de bricolaj și DIY. Din acest an, MAMBricolaj reia cursurile cu prezență fizică, după ce, din cauza restricțiilor, a sistat proiectul în 2020 și 2021. Cursanții vor trece, teoretic și practic, timp de 12 săptămâni, prin toate etapele necesare realizării unui proiect de mobilier. Vor învăța despre materiale și accesorii mobilier, scule și unelte, dar și despre diverse mecanisme. Sesiunile de teorie și practică sunt organizate între 26 ianuarie și 13 aprilie, în sesiuni săptămânale.
Participanții achită 600 de lei, sumă ce le este restituită sub forma unui voucher, cu care beneficiază de servicii de debitare și cantuire. La finalul cursului, voucherul este acordat sub forma unui card de client MAMBricolaj. Cursurile sunt susținute de Cristian Găvan, fondator MAMBricolaj, președinte al Consiliului de Administrație, și Mihai Șeitan, director magazin MAM Morarilor. La două dintre cursuri vor susține prezentări scurte și reprezentanți ai Blum și Hafele, furnizori de accesorii pentru mobilier.
- #PrimaPeListaTa: Echilibrul nu înseamnă să ai totul deodată – Andreea Pipernea, despre alegeri și priorități
- PepsiCo lansează un centru de training de ultimă generație pentru formarea studenților și a angajaților
- Dedeman cumpără șase hectare de teren și își extinde prezența în singurul județ în care nu avea magazine
”Tot mai mulți români vor să-și realizeze singuri un proiect de mobilier, din pasiune sau pentru a scuti cheltuielile cu un meseriaș. Împărtășim secretele construcției de mobilier, vorbim despre materiale, calități ale acestora, scule și instrumente utile, cele mai noi accesorii, metode de construire. Și mai important este însă că îmbinăm teoria cu practica, astfel ca, la finalul cursului, orice participant să-și poată construi singur tot ce-și dorește. Avem participanți pasionați de bricolaj, care activează în IT, domeniul medical sau economic, dar și persoane care au deja o bază și doresc să învețe mai mult și să afle ultimele noutăți despre produse și tehnici”, spune Cristian Găvan.
Majoritatea cursanților sunt bărbați, dar la fiecare ediție a participat cel puțin o femeie. La ediția din septembrie 2022, au participat cinci. La curs pot participa doar persoanele care au împlinit 18 ani.
DESPRE MAMBRICOLAJ
După ce a acumulat o experiență de 26 de ani în producția de mobilă, Cristian Găvan a venit, în 2011, cu un concept nou de magazin, situat la granița dintre bricolaj și fabricarea de mobilă, ca să permită publicului larg să participe la construcția propriei mobile, într-un mod similar procurării mobilei la comandă, dar la un preț mai avantajos. Cu ajutorul unui consultant MAMBricolaj, clienții își pot proiecta mobila pe are și-o doresc și pot participa efectiv la asamblarea ei. Au la dispoziție, în magazine, o gamă largă de materiale, accesorii și culori.
Primul magazin MAMBricolaj din București, cu o suprafață de 800 mp, a fost deschis în aprilie 2011, pe Bd. Burebista. Unitatea a fost mutată în 2019, pe Șos. Morarilor, iar suprafața a fost mărită la 1.100 mp. Al doilea magazin, cu o suprafață de 1.500 mp, a fost inaugurat, în 2014, în Str. Luică, iar al treilea a fost deschis în martie 2021, în Prelungirea Ghencea, pe o suprafață totală de 1.500 mp. Din 2014, MAMBricolaj are și magazin online. Ca parte a politicii de sustenabilitate pe termen lung, MAMBricolaj a implementat un proiect de montare de panouri fotovoltaice în magazinul Ghencea și a devenit prosumator.