Pentalog oferă 100 de burse gratuite de formare în competențe digitale & IT pentru elevii și studenții brașoveni

Compania internațională specializată în furnizarea de servicii și soluții digitale se alătură programului Generația Tech Brașov 2021 și oferă 100 de burse gratuite la cursurile de calificare în competențe digitale și de programare IT pentru brașovenii aflați în căutare de specializare sau reconversie profesională.

Participanții la programul Generația Tech pot beneficia de calificare și specializare gratuită în Competențe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web – nivel începător sau intermediar, Java și Full Stack Javascript, prin cursuri intensive de patru luni, organizate online sau la hub-ul Digital Nation din Brașov, după un program flexibil. Cursurile încep în septembrie și sunt susținute de mentori români practicieni în companii IT de renume. Candidații trebuie să aibă domiciliul în Brașov și cunoștințe minime de engleză, și să se înscrie aici, până pe 12 septembrie.

Pentalog s-a alăturat programului Generația Tech 2021 după invitația făcută de Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov către companiile importante din județ. Bursele oferite de Pentalog dublează locurile deja subvenționate de Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Brașov pentru tineri.

Dincolo de sponsorizarea cursurilor de calificare, implicarea și susținerea companiei va avea loc și la nivel concret, în comunitate, pe durata desfășurării cursurilor și după absolvire. “În cei peste 20 de ani de activitate în Brașov, primul dintre cele patru sedii ale companiei în România, echipa noastră a fost mereu un partener dedicat al comunității. Este esențial ca un număr cât mai mare de participanți, aflați la început de drum în acest domeniu, să știe că au luat o decizie bună pentru cariera lor și că pot găsi suport din partea specialiștilor cu experiență și oportunități profesionale de calitate, în Brașov”, spune Dan Avram, managerul Pentalog Brașov.

Reprezentanții Pentalog vor participa alături de cursanți la evenimentele desfășurate în hub-ul Generația Tech Brașov și se vor implica activ în atelierele de angajabilitate locală ale programului. În urma acestora, participanții vor beneficia de workshop-uri de formare a competențelor soft, pregătiri pentru prezentarea la un interviu și integrarea pe piața muncii, implicarea în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate), dar și ulterior, prin oferirea de interviuri și oportunități de angajare pe plan local, facilitarea parteneriatelor pentru angajare și susținerea evoluției absolvenților angajați.

Parteneriatul de formare în IT își propune și să găsească internship-uri și joburi pe plan local pentru absolvenți, în linie cu formatul programului Generația Tech, care pornește de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) și lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării și consilii județene) pentru a pregăti competențele digitale relevante în rândul participanților.

Articolul anterior

Grupul internațional de consultanță multidisciplinară Mirus își mută birourile în Globalworth District

Articolul următor

Opt din zece români se gândesc să muncească și după ieșirea la pensie, ca să aibă un nivel de trai decent

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share