Peste 7.000 de joburi la Angajatori de TOP București, în 29-30 martie. Top 5 criterii cu cea mai mare și cea mai mică relevanță în procesul de recrutare

Angajatori de TOP București, cel mai mare și longeviv eveniment de carieră din România, revine în această primăvară cu o nouă ediție, pe 29-30 martie, la Sala Palatului.  

Evenimentul reunește 90 de companii, care oferă peste 7.000 de locuri de muncă în diverse domenii: inginerie, IT, telecom, finanțe-bănci, vânzări, achiziții și logistică. Candidații pot afla direct de la angajatori ce criterii sunt în continuare importante în procesul de recrutare și care sunt cele care și-au pierdut din relevanță.

Noutatea de la această ediție este reprezentată de prima Academie de Carieră din țară, în care angajatorii le vor oferi participanților informații valoroase despre cum să obțină jobul dorit. La eveniment vor fi oferite peste 430 de sesiuni gratuite de consiliere în carieră, susținute de experți în Resurse Umane.

În contextul schimbărilor continue de pe piața forței de muncă, anumite criterii au rămas esențiale în procesul de recrutare, iar altele și-au pierdut treptat din relevanță. Conform companiilor participante la Angajatori de TOP, cele mai importante cinci criterii de care țin cont în procesul de recrutare a unui candidat entry-level sunt motivația pentru a învăța și a se dezvolta profesional, cunoașterea limbii engleze, experiența anterioară (joburi part-time și colaborări), specializarea de la facultate sau masteratul urmat (ex: finanțe, IT, marketing, etc.) și compatibilitatea între așteptările salariale ale candidatului și oferta companiei.

Pentru middle și senior-level, top 5 criterii include experiența relevantă pe o poziție anterioară, abilități specifice necesare pentru jobul respectiv (hard skills), compatibilitatea între așteptările salariale ale candidatului și oferta companiei, motivația pentru a lucra în domeniul pentru care a aplicat și cunoașterea limbii engleze.

Aceleași companii dezvăluie și cele cinci criterii cu o relevanță mai scăzută în selecția candidaților entry-level: stagiile de practică obligatorii de la facultate, studiile în străinătate (ex: semestru cu bursa Erasmus, facultate/ masterat în străinătate), rezultatele academice bune, implicarea în cursuri și academii online și cunoașterea unei alte limbi străine decât engleza. Pentru middle & senior-level, top 5 criterii de care angajatorii nu mai țin cont în procesul de recrutare include renumele companiilor la care au lucrat în trecut, cunoașterea altei limbi străine decât engleza, flexibilitatea de a lucra în regim hybrid, deținerea de certificări/ atestate și rezultatele obținute la testele specifice procesului de recrutare.

“În 2024 avem domenii-cheie de interes în ceea ce privește recrutarea @ BAT România. Unul dintre ele va fi programul nostru global pentru absolvenți. Acest accelerator de carieră este principalul obiectiv pentru atragerea de talente și elementul de bază pentru viitorul nostru rol de lider. Din aproape 40 de aporturi de GGP prognozate în regiune, România este lider cu 15 roluri dorite care să fie închise în mai multe funcții (HR, Finanțe, Marketing sau Operațiuni și IDT). Căutăm proaspeți absolvenți cu niveluri ridicate de capacități de conducere, proactivitate și cu dorința de a crește.

Pe de altă parte, pe măsură ce conducem afacerea într-o eră a <Noi Categorii>, focusul nostru s-a mutat de la competențele tradiționale către cele digitale. Noii noștri colegi trebuie să fie cunoscători în domeniul digital, să aibă experiență în tehnologii noi și emergente, să fie competenți în analiză și analiza datelor și să folosească aceste capacități pentru a aduce noi realități sau povești la viață. Printre cele mai importante criterii pe care le considerăm pentru viitorii noștri colegi se numără flexibilitatea, deschiderea către lucruri noi, dorința de a învăța și bune abilități de comunicare”, spune Cristina Ilie, Head of Talent Acquisition Europe & Africa, BAT Romania.

La Angajatori de TOP București vor participa 90 de companii și vor fi disponibile peste 7.000 de joburi din diverse domenii, pentru candidații entry-level și mid & senior-level. Conform studiului Hipo.ro Piața Forței de Muncă 2024, domeniile în care se vor face cele mai multe angajări, în 2024, sunt IT Software, inginerie, achiziții – logistică – aprovizionare, contabilitate-finanțe și Customer Support – Client Service.

Pe lângă oportunitățile de carieră, Angajatori de TOP aduce un nou concept în România: prima Academie de Carieră. Indiferent de nivelul de experiență, participanții vor afla informații importante de la numeroși specialiști în HR și Coaching. Cei aflați la începutul carierei vor primi sfaturi prețioase despre redactarea unui CV și interviul de recrutare, stabilirea obiectivelor profesionale și abilitățile indispensabile pe care le caută angajatorii la un candidat. Cei cu o experiență profesională mai bogată vor descoperi lucruri noi despre work-life balance, reconversia profesională, leadership și performanță. Locurile sunt limitate, așa că persoanele care își doresc să ia parte la această experiență se pot înscrie gratuit aici.

Pasionații de tehnologie se vor putea bucura de o nouă ediție a evenimentului I LOVE Tech. Cum în conferințe vor fi prezentate cele mai noi tendințe în materie de tehnologie, acestea sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate de experții internaționali: Java, DevOps, Cloud, Artificial Intelligence, Mobile App Development, Machine Learning, QA Testing, SAS, Web, Mobile, Big Data, Security, IoT, Embedded Software, Electric Vehicles, Batteries Assembly, Charging Modules și Next Safety Ecosystems. Nu vor lipsi oportunitățile de networking cu alți pasionați și profesioniști din industrie, prilej facilitat de sesiunile dedicate. Accesul la eveniment este complet gratuit, dar numărul de locuri este limitat. Persoanele interesate își pot rezerva locul la eveniment aici.

La această ediție de Angajatori de TOP, vor exista 430 de sesiuni gratuite de consiliere în carieră, în care profesioniști din Resurse Umane, precum Gabriel Chicioreanu, consultant carieră la 4CAREER, Loredana Șerban, consultant Resurse Umane la LYNX BUSINESS ADVISORY, și Cristina Dumitru, HR Consultant & Career Advisor la Expand Concept, vor oferi sfaturi de carieră prețioase, de la cum ar trebui să arate un CV până la susținerea cu succes a unui interviu de angajare. Pe lângă sfaturile de carieră pe care le vor obține, participanții interesați de cum să-și gestioneze finanțele mai bine au acces la ședințe gratuite de coaching financiar, susținute de Banometru.

Printre companiile care vor fi prezente la eveniment se numără: BAT Romania – Partener principal, Amazon, Accenture, Allianz Services, Allianz Trade, Agricover, Apa Nova Bucuresti, ABA – Austrian Business Agency, BCR, Pilot Runway, BearingPoint, Concentrix+Webhelp, Carmistin, Decathlon Romania, EVERIENCE, ENGIE Romania, EY Romania, eMAG, E.ON Romania, Finastra, Lactalis Romania, GE Vernova, IBM, Interbrands Orbico, Infosys, Intra Interim, KPMG in Romania, Kaizen Gaming, METRO Romania, McDonald’s in Romania, MHP – A Porsche Company, Nestlé, NN Romania, Peek & Cloppenburg, PENNY., Portalul Hipo, Pirelli, Raiffeisen Bank, Renault Group Romania, Regina Maria, RASIROM, SLB, Superbet, TELUS International, Tenneco, UniCredit Bank, Valoris, Vodafone Romania, Veeam Software și Yusen Logistics.

Cei care își doresc să ia parte la eveniment și să aplice la joburi trebuie să-și creeze un CV în mod gratuit pe Hipo.ro, să descarce versiunea CV Barcode și să o prezinte la standurile companiilor.

DESPRE CATALYST SOLUTIONS 

Este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu: 

  • DevTalks Romania, conferința IT care reunește 6.000 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.  Are două ediții, în București, în 29-30 mai, și Cluj-Napoca, pe 26 septembrie. 
  • DevCon, conferința dedicată profesioniștilor IT. Pe 5 și 6 noiembrie, vor avea loc șase conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai. 
  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare. 
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce împreună 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție. 
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români. 
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori și așteptările pe care tinerii le au de la ei. 
Articole din aceeași categorie
Total
0
Share