Porsche face angajări pentru centrul din Cluj-Napoca

După inaugurarea centrului de dezvoltare de software pentru industria automotive, Porsche Engineering își propune să aibă o echipă formată din 25 de ingineri de top, până la sfârșitul anului.

În opinia germanilor de la Porsche, România și orașul universitar Cluj-Napoca se numără printre regiunile cele mai interesante din Europa, pentru dezvoltarea de software. Multe companii IT au fost înființate aici, iar numărul startup-urilor este în continuă creștere. Pentru Porsche Engineering, este locul perfect pentru a dezvolta software inovator, pentru industria automotive. “Până la sfârșitul anului,  echipa din Cluj-Napoca va număra 25 de persoane. De aceea, avem nevoie de ingineri de software, de primă mână”, anunță Dirk Lappe, director tehnic în cadrul Porsche Engineering. Oferta de locuri de muncă disponibile la Porsche Engineering, în Cluj-Napoca, poate fi consultată pe site-ul de job-uri al companiei.

Inaugurarea centrului Porsche Engineering Group GmbH, din Cluj-Napoca, face parte din planul grupului Porsche AG de a-și extinde expertiza în domeniul digitalizării automobilelor. “Odată cu noua reprezentanță din România, activitatea de dezvoltare în beneficiul clienţilor este concentrată, cu și mai mare putere, asupra autovehiculului viitorului. Centrul din Cluj-Napoca ne va ajuta să ducem la nivelul următor procesul de digitalizare a autovehiculului”, explică Malte Radmann, Managing Director al companiei Porsche Engineering.

Noua subsidiară din România se adaugă locației din orașul german Bietigheim-Bissingen, celor din Praga (Cehia), Shanghai (China) și Nardò, în sudul Italiei. Legătura strânsă dintre toate aceste centre contribuie la promovarea produselor Porsche Engineering în toată lumea. Porsche AG era prezentă deja în Cluj-Napoca prin intermediul companiei de consultanţă în IT şi management al proceselor pentru industria automotive, MHP Con­sulting, inaugurată în primăvara anului 2014.

DESPRE PORSCHE ENGINEERING GROUP GmbH

Este un furnizor de servicii de inginerie premium, pentru producătorii de automobile și componente auto, precum și pentru alte industrii. Compania este controlată integral de producătorul de mașini sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart. Porsche Engineering Group GmbH are sediul în Germania, la Weissach, în cadrul centrului de dezvoltare Porsche AG, și se bazează pe circa 1.000 de angajați. Mai mult de 70 la sută dintre ei sunt ingineri. Succesul companiei poate fi explicat și prin acest mix între soluțiile ingenioase, propuse de o companie de mărime medie, și experiența unui producător de nivel mondial. Inginerii de la Porsche dezvoltă o gamă largă de soluții, de la conceperea componentelor individuale și designul unor module complexe, până la planificarea și implementarea lor.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share