Povestea celui mai nou hotel de cinci stele din România: Radisson Blu Aurum Brașov atrage turiștii prin design premium, istorie și experiențe sofisticate

Clădirea în care funcționează Radisson Blu Aurum, construită în anii 1930 și aflată într-un grad avansat de degradare, a fost reabilitată și transformată într-o destinație atractivă.

Amplasat în inima centrului istoric al orașului, Radisson Blu Aurum Brașov s-a deschis, în octombrie, pe amplasamentul fostului Palat al Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Brașov.

Vechea clădire, construită în anii 1930 și aflată într-un grad avansat de degradare, a fost reabilitată și transformată într-o destinație atractivă, care integrează elemente vizuale și povești din istoria orașului, într-un spațiu sofisticat, cu finisaje și servicii premium. Hotelul atrage deja turiști din SUA, Marea Britanie, Orientul Mijlociu sau Germania, dar și un număr mare de turiști români, care vizitează Brașovul pentru afaceri sau în timpul liber.

Cu 110 camere elegante, un restaurant cu specific eclectic asiatic, sală de degustare care găzduiește un fragment vechi de peste 400 de ani din zidul vechii cetăți a Brașovului, executive lounge cu vedere panoramică, sală de conferințe cu capacitate de 170 persoane și facilități de wellness, Radisson Blu Aurum Brașov este o destinație care îmbină designul contemporan cu finisaje premium, armonizate cu detalii din istoria Brașovului.

Echipa actuală a hotelului cuprinde 70 de persoane și va crește la 100 în primele luni ale anului următor.

Trecut și viitor, într-o destinație pentru generații

Hotelul a fost construit cu obiectivul de a deveni o atracție în sine în Brașov. Zidul vechii cetăți, descoperit în subsol, a fost pus în valoare și este vizibil și din exterior, printr-un tavan din sticlă. Întregul design al hotelului îmbină elemente vizuale specifice cetății și breslei aurarilor, care au inspirat numele și conceptul Radisson Blu Aurum.

“Ne-am implicat activ în fiecare detaliu al hotelului, pentru a crea un cadru care combină într-un mod inedit istoria cu stilul contemporan. Pentru imaginile din camere, de exemplu, am lucrat cu un designer vestimentar pentru creația unei rochii unicat, inspirată de turnurile cetății Brașovului, și am reprodus bijuterii în stilul celor manufacturate de aurarii brașoveni în secolul al XVI-lea. Când am descoperit zidul cetății, în timpul lucrărilor, am decis să modificăm întregul proiect, ca să-l punem în valoare și să-l facem accesibil turiștilor. Aproape fiecare colț din acest hotel poate spune o poveste, iar poveștile sunt cele care îi vor crește valoarea peste generații”, explică Ramona Neamțu, proprietar Radisson Blu Aurum Brașov.

Românii caută experiențe de cinci stele: în octombrie, 80 la sută dintre oaspeții hotelului au fost români

În prima lună de funcționare, în primul hotel de brand internațional din centrul orașului Brașov, 80 la sută dintre turiști au fost români. Pentru primul an de funcționare, estimările arată un grad mediu de ocupare de 65-70 la sută și o împărțire egală între oaspeții români și cei străini. Prețurile de cazare pornesc de la 125 de euro/ noapte, însă media anuală se va situa la 165 euro.

“Indiferent de naționalitate, oaspeții noștri caută servicii cu un standard de calitate excepțional, iar franciza Radisson Blu și tot ce oferă hotelul nostru susțin această filozofie orientată către servicii personalizate, de calitate superioară. Restaurantul Artis oferă un meniu sofisticat, camerele îmbină tehnologia cu eleganța clasică și inspirație istorică. Ne dorim ca Brașovul să devină o destinație de renume pentru turiștii români și pentru străini”, spune directorul general al Radisson Blu Aurum Brașov, Anca Cristea, un executiv cu 18 ani de experiență în industria hotelieră din România.

Trei restaurante, lounge privat și o priveliște unică

Pe lângă cazare, printre experiențele de cinci stele pe care turiștii le pot accesa la Radisson Blu Aurum Brașov se regăsesc degustările de vin și whiskey în salonul de degustări și în skybarul cu priveliște panoramică, vizitarea zidului cetății Brașovului, descoperit în timpul lucrărilor și pus în valoare în salonul de subsolul hotelului, și relaxarea în zona de wellness și masaj.

Pentru mediul de afaceri, hotelul oferă sala de conferință și evenimente cu o capacitate de 170 persoane și executive lounge, care poate găzdui ședințe de management sau întâlniri de creație.

Restaurantul Artis, de la parterul hotelului, propune un concept culinar eclectic asiatic, cu influențe locale. În skybar și în salonul de degustări pot fi organizate evenimente private și degustări cu somelierul de vin sau whiskey.

Pentru iarna 2022-2023, în contextul proximității față de cel mai popular domeniu schiabil din România, Radisson Blu Aurum oferă pachete de cazare completate de experiențe sofisticate. Hotelul asigură transfer către Poiana Brașov pentru pasionații de schi, iar de Crăciun și Revelion organizează experiențe culinare și artistice. 

DESPRE RADISSON BLU

Este un brand hotelier de lux care oferă servicii personalizate în destinații din întreaga lume. Caracterizate prin atențiala detalii, hotelurile Radisson Blu sunt concepute pentru a oferi oaspeților experiențe memorabile. Oaspeții și partenerii de afaceri își pot îmbunătăți experiența cu Radisson Blu participând la Radisson Rewards, un program internațional de loialitate care oferă beneficii și recompense excepționale.   

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share