Președintele Estoniei din perioada în care țara a devenit cea mai avansată societate digitală din lume vorbește la Microsoft Summit 2017

Foto: epl.delfi.ee

Cel mai mare eveniment de tehnologie și afaceri din România reunește reprezentanți ai mediului de afaceri, invitați vizionari, care au dat tonul unor transformări sistemice cu impact recunoscut la nivel internațional și cele mai noi tehnologii din business.

Programul este conceput în așa fel încât să se plieze pe agenda reprezentanților de top ai mediului de afaceri. Este condensat într-o zi de conferințe, workshop-uri și seminare, care încearcă să concretizeze viziunea noii paradigme digitale.

Ediția de anul trecut a adus împreună aproape 900 de manageri din majoritatea industriilor active în economia românească – de la agricultură la cea financiară sau IT -, 35 de vorbitori și peste 30 de ore de activitate în paralel, împărțite pe mai multe linii de interes. “Ceea ce încercăm să creăm cu Microsoft Summit nu este un moment de etalare a inovației tehnologice pe care Microsoft o aduce mediului de afaceri global, ci un punct de contact între mediul de afaceri local și cele mai noi evoluții ale domeniului – teoretice sau practice -, contact care să poată contura o imagine cât mai concretă a viitorului comun. Trăim o epocă de transformare profundă, ce modifică fundamental modul în care companiile trebuie să acționeze și să se prezinte în contextul unei lumi conectate. Singurul mod de a naviga cu succes provocările și oportunitățile acestei transformări digitale este de a avea o viziune clară și acționabilă a viitorului”, declară Gabriela Matei, general manager la Microsoft România.

Primele nume anunțate din lista celor invitați să apară pe scena Microsoft Summit 2017 sunt Toomas Ilves (foto), fostul președinte al Estoniei, și April Rinne, șefa Comisiei pentru Economie Colaborativă la World Economic Forum. Toomas Ilves a fost președinte al Estoniei între 2006 și 2016, perioadă în care țara a devenit cea mai avansată societate digitală din lume și a finalizat cu succes tranziția sistemelor de informare și guvernare în mediul digital. Estonia este astăzi un studiu de caz al avantajelor și provocărilor pe care le aduce transformarea digitală la nivelul unei întregi comunități, iar cetățenia electronică estoniană este una oferită la nivel global.

April Rinne este liderul Grupului de Lucru pentru Economia Colaborativă în cadrul World Economic Forum, grup de lucru ce analizează efectele și evoluțiile noilor modele economice aduse de epoca digitală. Raportul Circular Economy Innovation & New Business Models Dialogue, emis de grup, este una dintre cele mai cuprinzătoare analize asupra fenomenului, dintr-o perspectivă de business. Microsoft Summit 2017 are loc în 7 noiembrie, la Teatrul Național “I. L. Caragiale”. Biletele pot fi găsite în rețeaua Eventim sau pe mssummit2017.ro. Până în 15 august, costul biletelor Very Early Bird este de 540 de lei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share