Sergiu Oprescu, primul est-european ales vicepreședinte al Federației Europene a Creditului Ipotecar

Sergiu Oprescu, președinte executiv al Alpha Bank România și director general al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group, a fost ales vicepreședinte al Federației Europene a Creditului Ipotecar (European Mortgage Federation – EMF), pentru mandatul 2023-2024.

Este pentru prima oară când un reprezentant al Europei de Est este ales în conducerea EMF. Sergiu Oprescu va colabora îndeaproape cu noul președinte ales, Roberto Colomer Blasco, și cu ceilalți membri ai Comitetului Executiv al EMF, pentru a promova creșterea responsabilă și durabilă a sectorului creditelor ipotecare în Europa.

Sergiu Oprescu are aproape 30 de ani de experiență în sectorul serviciilor financiare. S-a alăturat Alpha Bank România în 1994 și a deținut mai multe funcții de conducere înainte să devină președinte executiv, în 2007. În 2019, a fost numit director general al Rețelei Internaționale a Grupului Alpha Bank și membru al Comitetului Executiv al Grupului, cu misiunea de a superviza activitatea internațională a băncii. Sub coordonarea sa, Alpha Bank România a lansat, în 2001, primul credit ipotecar de pe piața locală, iar în 2019 a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România.

A participat direct la construcția pieței de capital din România, ca președinte al Bursei de Valori București între 2000 și 2006. A fost implicat în organizații profesionale locale și internaționale, iar între 2015 și 2021 a fost președinte al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share