Banner

Cum își transformă AROBS membrii echipei în parteneri: 300 de angajați primesc acțiuni în companie

AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB), a încheiat prima etapă a programului Stock Option Plan (SOP) pentru stimularea și retenția angajaților în companiile din grup.

Prin acest program, AROBS urmărește transformarea membrilor echipelor în parteneri ai companiei.

“Încă de la momentul listării AROBS, una dintre direcțiile strategice ale companiei a fost axarea pe motivarea și retenția angajaților, prin adoptarea mai multor măsuri, printre care și un program de tip Stock Option Plan. Această abordare reprezintă un pas natural în perfecționarea în AROBS a unei culturi deschise spre comunicare, inovație și antreprenoriat, cu spirit de comunitate, care încurajează creșterea profesională și personală, creează un spațiu de implicare și de parteneriat.

Implicarea colegilor în îndeplinirea performanțelor companiei este un element ce distinge AROBS pe piață și poate atrage talente cu expertiză vastă în domeniu, care pot contribui la creșterea liniei de business de servicii software pentru piața globală și în dezvoltarea produselor software pentru piața internă și nu numai. Sperăm ca, odată cu acest program, să deschidem apetitul colegilor noștri de a deveni și viitori investitori pe BVB”, declară Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

În octombrie 2021, acționarul majoritar, Voicu Oprean, a cedat companiei un număr de acțiuni ce au reprezentat zece la sută din capitalul social al companiei la data respectivă. După plasamentul privat și majorarea de capitalcompania a ajuns să dețină un număr de 80.202.758 acțiuni, ce reprezentau 8,8 la sută din capitalul social.

În prima etapă a programului SOP implementat de AROBS, în noiembrie 2021, au fost alocate, cu titlu gratuit, opțiuni către circa 300 de angajați din grupul AROBS. 3.040.396 opțiuni au ajuns la maturitate în noiembrie 2022 și au fost transformate în acțiuni. Prima tranșă de acțiuni a fost acordată pe baza unor criterii precum vechime mai mare de un an în companie și rezultate excepționale în activitatea curentă.

AROBS investește continuu în recunoașterea contribuției angajaților la succesul companiei și își propune să continue să fie activă în această direcție. În septembrie, a lansat programul SOP 2, extins la mai multe companii din grup – UCMS, SASFeet Tracking, AROBS Engineering (fosta Enea Software Development Services), Berg Software, prin decizia conducerii de a aloca circa 35 milioane de opțiuni în programul SOP 2, care vor putea fi exercitate după îndeplinirea tuturor condițiilor aplicabile. În perioada următoare, grupul va continua procesul de răscumpărare a acțiunilor de pe piață, pentru suplimentarea pachetului de acțiuni pentru viitoarele etape ale programului și stabilizarea prețului acțiunii AROBS. Compania își dorește să continue implementarea programului SOP cu o frecvență anuală.

În România, un astfel de program este încă o raritate în companiile din toate domeniile și aproape inexistent printre companiile mijlocii și mari din IT. În Europa, conform raportului anual pentru 2021, publicat de European Federation of Employee Share Ownership, în jur de opt milioane de angajați dețin acțiuni în peste 2.800 de companii. În SUA, conform datelor National Center for Employee Ownership, în 2019, erau implementate circa 6.500 de astfel de programe în companii și corporații. Ele acoperă aproximativ 14 milioane de participanți. În România, companiile sunt la început de drum cu acest concept și nu există date oficiale legate de numărul celor care au implementat programe de tip SOP.

DESPRE AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE

Furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu circa 70 de parteneri din divizia Software Services prezenți în Europa și America. Peste 10.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele sale software. AROBS este prezentă în 11 locații din România și opt din străinătate, iar 950+ de specialiști și colaboratori ai companiei construiesc soluțiile viitorului pentru Automotive, Embedded, Life Sciences, Travel, IoT, Fintech și Enterprise. AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share