Previziunile HR-ului din IT: ce se caută și ce se oferă, în 2019

EXE Software a conturat câteva tendințe care se anunță a fi importante, pe parcursul lui 2019, în domeniul HR, în ceea ce privește IT-ul românesc.

Pe lista celor mai populare job-uri ale momentului în IT se numără ingineri specializați în AI/Machine Learning, experți în securitate cibernetică și data scientists, pe lângă job-urile devenite deja populare, în anii anteriori, precum dezvoltatori care folosesc tehnologii C#, .NET, Java, Phython sau dezvoltatori de soluții Business Intelligence.

În 2019, se pune accent, poate mai mult decât oricând, pe fidelizarea oamenilor din companie, și este încurajat dialogul permanent între membrii echipei și liderii acestora și, mai departe, între liderii echipelor și departamentul de HR. Periodic, sunt completate chestionare pentru aflarea opiniei și sugestiilor celor din companie despre toate activitățile desfășurate de aceasta. Se acordă și mai mare importanță echilibrului dintre job și viață personală și oferirii mediului propice de lucru, astfel încât fiecare să se poată dezvolta din punct de vedere profesional și să fie mulțumit. În acest sens, industria IT este foarte ofertantă, iar noile tehnologii utilizate în proiecte cât mai variate stimulează învățarea și dezvoltarea personală continuă, precizează specialiștii de la EXE Software. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Printre aptitudinile apreciate la oamenii care urmează să facă parte din companie se regăsesc cunoștințele și experiența de lucru în limbajele și tehnicile de programare, flexibilitatea și capacitatea de a se adapta la nevoile echipei, dedicarea demersului pentru a-și dezvolta potențialul în permanență, inițiativa de a susține propuneri argumentate și cunoașterea unei limbi de circulație internațională. În ceea ce privește pozițiile deschise la EXE Software, în acest moment, se caută oameni în zona echipelor de Web Development (framework .Net), Sales și Business Analyst.

Companiile de IT din România conștientizează importanța oferirii accesului la platforme de eLearning, participarea la training-uri de soft și hard skills, prezența la workshop-uri, suportul financiar pentru obținerea de certificări și cursuri gratuite de limbi străine la sediul firmei, este concluzia studiului. Întrucât diferența între un angajat stresat și unul relaxat este determinantă pentru succesul unei companii, în IT se menține interesul pentru oferirea unui spațiu generos recreării, activități sportive la birou, fructe proaspete în permanență, spații reamenajate constant, încât să stimuleze productivitarea oamenilor, program de lucru flexibil, posibilitatea de a lucra remote și oferirea de zile suplimentare de concediu, acordate în raport cu vechimea în cadrul companiei. 

“An de an, team building-ul este un eveniment căruia îi acordăm foarte multă importanță, întrucât ni se pare vital pentru a ne cunoaște reciproc mai bine, a întări spiritul de echipă și sentimentul de apartenență la un grup solid, de a spori încrederea și de a stimula fiecare persoană în a-și scrie propria poveste de succes. Unul dintre cele mai reușite team building-uri din compania noastră a fost la mare, unde am organizat o competiție între echipe cu probe distractive, am construit o barcă folosind materiale improvizate și am încheiat week-end-ul cu un foc de tabără pe plajă și printr-un <Pirate party>”, declară Karina Tătui, HR Manager al EXE Software.

EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT. Înființată în 2001, a livrat produse și servicii pe cinci continente. Este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, și susține îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din companii. Cu peste 200 de proiecte la activ și o rată de retenție de 100 la sută, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share