Prima școală pentru copiii români care se întorc din Italia se deschide la Cluj

O şcoală acreditată de Ministerul Învăţământului din Italia va fi deschisă la Cluj. Proiectul va fi dedicat copiilor românilor care doresc să se reîntoarcă acasă din Peninsulă.

Potrivit consulului onorific al Italiei, Massimo Novali, deschiderea şcolii este deocamdată un proiect, însă demersurile au început deja, iar scopul ei este acela de a-i ajuta pe copiii românilor din Italia, care sunt cetăţeni italieni şi care vorbesc limba acestui stat, să se acomodeze mai uşor în ţara lor de origine.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Sunt foarte mulţi români care se întorc din Italia, care au copii care s-au născut în Italia, care vorbesc limba italiană, sunt cetăţeni italieni, aici sunt înscrişi, au rezidenţa în România şi trebuie ajutaţi. Practic, pentru copiii care se întorc din Italia, aici în Cluj-Napoca, este singura şi unica şcoală în limba italiană, care este aprobată de Ministerul de Învăţământ din Italia, şi acum trebuie să o dezvoltăm împreună cu Centrul Cultural, care se va redeschide şi el”, a declarat Massimo Novali, citat de Agerpres.

Şcoala va prelua copii de vârsta învăţământului primar și le va facilita nu doar continuarea studiilor, ci şi educarea într-un mediu care să le facă mai uşoară acomodarea în ţara de origine a părinţilor lor, dar şi învăţarea limbii române. De asemenea, în acesată şcoală ar putea fi deschise și clase de liceu, cu predare în limba italiană.

În Cluj trăiesc peste 1.000 de rezidenţi italieni, iar în România apar în Registrul Comerţului peste 46.000 de firme italiene, dintre care funcţionează efectiv peste 25.000. Italia se plasează pe locul I în ceea ce priveşte numărul de firme străine care au investit în România.

Articolul anterior

Emirates, Etihad, Ryanair și Wizz Air recrutează însoțitori de bord din România, în februarie

Articolul următor

Specialiștii social media își dau întâlnire la București, luna aceasta

Articole din aceeași categorie
Total
27
Share