Primul hub Atelierul Digital din Moldova: Sute de antreprenori ieșeni vor avea acces la consultanță în online

Zitec, furnizor de soluții, servicii și produse tehnologice personalizate din România, a inaugurat, alături de Google, primul hub din Moldova, din cadrul programului Atelierul Digital, menit să ofere consultanță practică în online companiilor mici și mijlocii.

Din 2 octombrie, antreprenorii și micii întreprinzători din Iași se pot întâlni cu experți în online, în cadrul noului hub, care are sediul în clădirea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității Alexandru Ioan Cuza. Antreprenorii din Iași sunt printre primii din țară care au acces la cunoştinţe, sfaturi practice şi consultanţă în digital, de la experţi instruiți de Zitec în hub-ul dezvoltat de Google, în parteneriat cu Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Activități similare, menite să reunească experții în online și reprezentanții IMM-urilor, au fost demarate și în București, din 15 iulie, urmate de Brașov și Constanța, din 2 octombrie. Aceste demersuri fac parte din programul Atelierul Digital, pe care Google îl desfășoară în România din 2016 și în cadrul căruia Zitec este partener. “Ne bucurăm că demersul pentru digitalizarea României prinde contur. Inaugurarea hub-ului din Iași este un pas important în acest scop. Antreprenorii ieşeni sunt printre primii care vor beneficia de întâlniri faţă în faţă şi consiliere concretă, de la experți în online, instruiți de Zitec”, declară Alexandru Lăpușan, CEO şi fondator Zitec.

Antreprenorii locali care doresc să participe la cursurile Atelierului Digital se pot înscrie aici. Consultanța practică în online este gratuită. Obiectivul principal al întâlnirilor dintre experții în online și reprezentanții IMM-urilor este reprezentat de creşterea ratei de înţelegere şi utilizare a Internetului şi soluţiilor disponibile online, în condiţiile în care România se află pe ultimul loc între cele 28 de țări UE, în ceea ce priveşte gradul de digitalizare al populaţiei, potrivit clasamentului DESI (Indicele Economiei și Societății Digitale) din 2017.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share