Primul pas pentru un nou început: 86 la sută dintre angajați simt că au o nevoie de îmbunătăţirea competenţelor ca să aibă succes în 2022

Majoritatea profesioniștilor consideră că trebuie să-și îmbunătăţească competențele pentru a reuși în carieră, în 2022, relevă un sondaj realizat de experții în recrutare de la Hays.

Hays a întrebat peste 21.600 de profesioniști din toată lumea dacă sunt de părere că ar trebui să găsească soluții pentru a-și îmbunătăți competențele, în 2022, ca să reușească în carieră. 86 la sută dintre ei au spus da și doar 14 la sută nu cred că ar avea nevoie.

“Rezultatele sondajului arată că profesioniştii înțeleg că, pentru a rămâne competitivi în poziţia lor actuală sau pentru a putea progresa dincolo de nivelul actual al rolului lor, trebuie să se alinieze cerinţelor lumii moderne ale muncii în continuă schimbare şi să dobândească sau să îmbunătăţească abilitățile relevante”, declară Timur Makhmutov, director general Hays Romania.

Potrivit acestuia, piața muncii a fost definită de competitivitate, în 2021, și este de așteptat să rămână așa și în 2022. Lipsa de competențe este o problemă acută la nivel global, ceea ce înseamnă că cererea depăşeşte oferta şi competenţele specifice sunt insuficiente în majoritatea sectoarelor. Profesioniștii își pot creşte atractivitatea prin dezvoltarea setului de competenţe prin perfecționare sau recalificare, pentru a-și lărgi propriile opțiuni și pentru a-și spori posibilităţile de angajare.

“Lumea muncii este în continuă evoluție, datorată în principal progreselor tehnologice, ceea ce înseamnă că există o nevoie constantă de noi competențe. Există o mare oportunitate pentru angajaţi de a-și creşte atractivitatea în rândul potențialilor angajatori și de a evolua în carieră. Profesioniștii care au lucrat în timpul pandemiei sunt deja echipaţi cu abilități transferabile, deoarece a trebuit să învețe cum să folosească noile tehnologii sau să se adapteze la noile modele de lucru. Dar, ca şi în perioadele anterioare, pământul va continua să se învârtă din tot mai repede (și diferit!) – și va cere noi moduri de a face lucrurile la locul de muncă”, explică Timur Makhmutov.

Un nou an, un nou loc de muncă

Într-un sondaj separat, Hays a întrebat peste 48.600 de persoane dacă intenționează să-și caute un job nou în 2022. 76 la sută dintre ele declară că intenționează să facă asta, iar 24 la sută – nu.

La nivel local, situația este similară. Rezultatele sondajului efectuat de Hays România, parte integrantă a Ghidului Salarial 2021-2022, arată că angajații sunt deschiși, mai mult ca oricând, să exploreze noi oportunități de carieră, și ar alege să părăsească compania actuală – 88 la sută dintre participanții la sondajul din România au început deja să caute un nou loc de muncă sau, când nu caută în mod activ, sunt deschişi să ia în considerare o nouă ofertă de job.

Hays a efectuat sondajul pe LinkedIn, între 8 și 13 decembrie 2021. Hays România a efectuat sondajul local în iulie-august 2021.

Articolul anterior

JYSK mizează pe energia verde, din ianuarie 2022

Articolul următor

Pianista Naomi Handaric, în concert la Roma, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share