Banner

Program complet de wellness digital și experiență gamificată pentru starea de bine a angajaților

Foto: yanalya @ freepik

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație, ce ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să-și întărească cultura organizațională prin experiența gamificată și le crește astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală.

În contextul în care managementul stresului este o preocupare majoră pentru angajați și pentru angajatori, fiindcă generează productivitate scăzută, absenteism crescut și chiar fluctuații de personal, specialiștii în resurse umane au la dispoziție o soluție digitală completă de wellness ca să dezvolte obiceiuri sănătoase în companii și să motiveze angajații să devină mai concentrați și mai implicați.

Platforma Wellnessentially este creată în colaborare cu specialiști din domeniul medical și utilizează practici dovedite științific – exerciții de respirație, antrenamente, pomodoro și alte instrumente – totul într-un sistem gamificat, interactiv, care menține utilizatorii implicați.

“Ne completăm portofoliul de produse cu Wellnessentially, un one stop shop pentru pilonul de wellness al companiei noastre și un proiect digital complex de gamificare adresat mediului organizațional – mai precis, companiilor interesate să ofere angajaților servicii de tip wellness și să investească în sănătatea lor mintală. Aplicația pune la dispoziție o gamă largă de exerciții de mindfulness concepute pentru a ajuta angajații să gestioneze stresul în viața de zi cu zi și să-și îmbunătățească starea de bine, fapt ce se reflectă într-o productivitate crescută la locul de muncă”, spune Alecsandra Ioniță, specialist programe wellbeing și fondator Wellbeing.ro.

La recomandarea specialiștilor, aplicația a fost dezvoltată într-o direcție ce are la bază activarea comportamentală. “Platforma este gândită astfel încât utilizatorul final, angajatul, să interacționeze activ cu aplicația, să-și dezvolte noi obiceiuri zilnice, cât mai sănătoase, și să participe la competiții personalizate alături de comunitatea profesională din care face parte. Sistemul gamificat asigură o dorință mai mare de a interacționa cu platforma, în timp ce provocările globale și de echipă mențin utilizatorii implicați, prin companionul Joey. Spre exemplu, utilizatorii primesc puncte și insigne odată cu fiecare activitate efectuată și astfel cresc nivelul companionului Joey”, explică Alecsandra Ioniță.

Alecsandra Ioniță, specialist programe wellbeing & fondator @ Wellbeing.ro.

Pe lângă promovarea obiceiurilor și rutinelor sănătoase la muncă, platforma susține angajații în construirea de strategii de planificare eficiente și dezvoltă sentimentul de apartenență la comunitate în rândul lor, prin implicarea în activități împreună. Aplicația cuprinde o secțiune dedicată competițiilor în echipă, ca STEPathON, o competiție de mers pentru companii, în care angajații trebuie să parcurgă cât mai mulți pași la locul de muncă, în timp ce își desfășoară activitățile zilnice.

Secțiunea “Provocări” le oferă angajatorilor posibilitatea de a propune acțiuni cu un grad ridicat de personalizare. Ele pot fi de natură fizică (mers, alergat, mers cu bicicleta) sau bazate pe activități pozitive – exerciții de respirație, hidratare, socializare etc. Aplicația funcționează și ca o rețea de socializare, iar membrii organizației utilizatori ai platformei pot posta fotografii și mesaje text după efectuarea diferitelor activități.

Dezvoltarea aplicației și a instrumentelor disponibile în platformă a avut la bază un proces complex de analiză comportamentală, ce a inclus discuții cu specialiști în domeniu și cu utilizatorii direcți, interviuri și sesiuni de feedback cu oameni din industrie și un “sondaj de epuizare” realizat în rândul angajaților înainte de utilizarea aplicației (constând într-o serie de 15 întrebări legate de dispoziția participantului la momentul respectiv, cu răspunsuri pe o scală de la 1 la 5).

Wellnessentially are peste 2.000 de utilizatori în România, iar STEPathON a înregistrat 678 participanți (273 echipe din opt companii) doar la prima ediție a competiției, cu peste 100.000 km parcurși (de două ori circumferința Pământului).

DESPRE WELLBEING.RO  

Înființată în 2010, este singura companie din peisajul de business românesc ce pune la dispoziția angajatorilor o gamă completă de servicii wellbeing, de la ateliere de două ore la sediul companiei până la activități de tip wellbeing retreat, care durează până la o săptămână. Compania colaborează cu peste 70 de facilitatori ce susțin organizarea celor peste 110 tipuri de workshopuri oferite clienților companii. Facilitatorii provin din domenii diverse de activitate (actorie, iluzionism, gastronomie, arte plastice, dezvoltare personală, modă).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share