Programul Canon de Dezvoltare pentru studenți, incubatorul destinat tinerilor creativi, demarează înscrierile pentru ediția 2022

Canon Europe lansează Programul de Dezvoltare pentru studenţi, prin care își propune să pregătească noile generaţii de fotojurnalişti.

Aflat la a şasea ediţie, cel mai bun hub pentru studenţi oferă acces la profesionişti cu experienţă din comunitatea de fotografi şi șansa de a participa la evenimente importante. Fotografii aspiranţi au la dispoziție o platformă unică unde să-şi prezinte lucrările, acces direct la experți de la care pot primi feedback prețios şi posibilitatea de a participa la cele mai importante evenimente din domeniu.

100 de studenţi vor fi îndrumaţi de fotografi profesionişti renumiţi, care le vor fi mentori. Printre ei se numără Finbarr O’Reilly, laureat al Premiului Nobel pentru pace, Anush Babajanyan, explorator National Geographic şi membru al agenţiei foto VII, Laura El-Tantawy, fotograf de documentare şi scriitor, Jérôme Sessini, fotograf Magnum, ale cărui fotografii de impact sunt incluse constant în cele mai cunoscute publicaţii din lume.

30 dintre cei mai creativi studenţi vor participa la un workshop Canon de cinci zile şi la evenimentul Visa Pour l’Image în Perpignan, unul dintre cele mai importante evenimente de fotojurnalism din lume. La final, cei mai buni cinci se vor bucura de o experiență exclusivistă, la Hamburg Portfolio Review, vor continua să lucreze, timp de şase luni, alături de mentorii lor și vor primi o bursă de 2.000 de euro şi echipamente Canon de ultimă generație.

Programul Canon durează între şase şi 12 luni, se adresează studenţilor şi stagiarilor din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, iar înscrierile au loc până pe 29 aprilie. Există un număr limitat de locuri disponibile și pentru recomandări din partea fotografilor profesionişti. Cererile vor fi analizate de o comisie de redactori de la AFP, Getty Images şi Reuters, care vor decide lista iniţială cu 100 cei mai talentaţi candidaţi.

Ghidare în carieră prin mentorat 1 la 1

După selecţie, fiecare candidat va face echipă cu unul dintre mentorii din program. În iunie-iulie, vor avea împreună trei sesiuni virtuale pentru a stabili detalii legate de portofoliu şi proiect și se vor concentra în special pe opţiuni de editare, moduri de îmbunătăţire a aptitudinilor narative şi pe dezvoltarea unui stil autentic. Fiecare mentor va nominaliza apoi cei mai promiţători candidaţi, iar o comisie independentă va alege 30 de studenţi care să participe la etapele următoare ale programului.

Din 2017, peste 1.000 de studenţi au făcut parte din program şi au scris apoi poveşti de succes. Ksenia Kuleshova (2017) a devenit o fotojurnalistă de succes şi colaborează cu publicaţii ca The New York Times şi The Wall Street Journal. Michele Spatari (2018), realizator premiat de documentare şi fotoreporter pentru AFP, a surprins unele dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă, inclusiv pandemia. Ambii fotografi au devenit Ambasadori Canon.

Înscrierile în Programul Canon de Dezvoltare pentru studenţi sunt așteptate aici.

Articolul anterior

O echipă de liceeni români, campioană mondială la robotică

Articolul următor

UiPath aduce un executiv de la Google Cloud în fruntea companiei, alături de Daniel Dines

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share