REHAU își mută birourile centrale din Tunari în București. Cum arată noul sediu din One Cotroceni Park

REHAU România și-a relocat birourile din Tunari în București, la etajul al șaselea al clădirii One Cotroceni Park, dezvoltată de One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București.

Mutarea face parte din inițiativele companiei de a le asigura angajaților un mediu de lucru cât mai plăcut și o locație care să răspundă cât mai bine cerințelor lor. Tranzacția a fost realizată cu sprijinul Cushman & Wakefield Echinox.

Noua locație, cu o suprafață de 960 mp, deservește cei 46 de angajați ai sucursalei din București și le pune la dispoziție un spațiu modern, dotat cu cele mai noi tehnologii și cu zone diverse, care să răspundă nevoilor de colaborare și celor de concentrare în liniște. Este amenajat în culori calde și primitoare, așa încât să ofere cele mai bune condiții de lucru.

Noul sediu este format din nouă birouri închise, 27 de birouri open space, patru săli de conferință, două phone-booths, o zonă de relaxare în care este amenajat și un colț dedicat copiilor, pentru colegii care doresc să-i aducă din când în când pe cei mici la birou. Spațiul dispune și de două terase cu o suprafață totală de 120 mp.

“Noua locație a fost aleasă în urma unui sondaj din care au reieșit elemente importante pentru angajați: apropierea față de metrou, localizarea centrală, spațiile de recreere generoase, caracterul sustenabil și impactul scăzut asupra mediului înconjurător. Grija față de angajați a fost întotdeauna un element central la REHAU, iar atenția noastră s-a îndreptat spre construirea unui loc unic, modern, dinamic, adaptat condițiilor hibride de muncă, ce inspiră și încurajează colaborarea, dar asigură și confidențialitatea când e nevoie. Prin acest spațiu, transmitem valorile REHAU – inovație, încredere și fiabilitate – și asigurăm condiții sănătoase pentru desfășurarea activității”, spune Alexandru Oprea, Country Manager REHAU România.

“Prin toate dezvoltările noastre office, urmărim să creăm comunități care nu doar lucrează împreună, ci au acces la o paletă variată de facilități chiar la locul de muncă. Ne dorim să oferim spații de lucru moderne, care să asigure cele mai bune garanții de sănătate și wellbeing pentru angajați, cu servicii comerciale și de agrement integrate, certificate din punct de vedere al sustenabilității și care înglobează cele mai noi tehnologii din domeniu”, declară Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties. 

Spațiul de birouri este o incursiune în lumea REHAU, în care pot fi observate și testate soluțiile existente pe piața din România. Intrarea este o zonă tip showroom, unde sunt expuse soluții ale diviziilor Instalații – Building Solutions, Mobilă – Interior Solutions și Ferestre – Window Solutions. Principala sală de conferință integrează ușile HST Geneo și Slinova din portofoliul REHAU Window Solutions. Sistemele Building Solutions ca RAUTITAN – tubulatura și accesorii pentru apă potabilă, RAUTHERM – încălzire și răcire prin suprafețe, RAUSILENTO – drenaj fonoacustic inovator al apei menajer, și bateria smart RE.SOURCE, alături de un banc de lucru – toate sunt puse la dispoziția partenerilor și instalatorii spre  testare. Două săli de conferință au integrat sistemul de răcire și încălzire în plafon Building Solutions, alături de dezumidificatorul REHAU.

De asemenea, sunt expuse toate gamele de suprafețe RAUVISIO Brilliant, Crystal și Noir, sub formă de mostre și în uz practic, sub formă de fronturi, backsplash sau blat de lucru. Vizitatorii pot vedea și sistemul RAUVOLET, cu ușă rulou pentru spațiile înguste, iar în bucătărie, în zona de lounge și în spațiile de lucru, au fost folosite cele mai noi suprafețe RAUVISIO.

“Am descoperit în REHAU un partener deschis către inovație, care ne-a dat mână liberă să fim creativi, să concepem nu doar un birou: să creăm un stil de viață pentru cei care își desfășoară activitatea aici. Pe parcursul întregului proiect, accentul s-a pus pe orientarea către om și angajat, iar pentru noi REHAU a devenit mai mult decât un client. De acum, e un partener și furnizor de soluții pentru Arkia. În timpul colaborării, am descoperit sisteme și materiale inovatoare și un crez în sustenabilitate în care noi, echipa de la Arkia Creative Home, ne regăsim”, arată Raluca Tautu, Arhitect & Partener Arkia Creative Home.

Locațiile REHAU din România îndeplinesc aceleași standarde de eficiență energetică și protecție a mediului înconjurător precum cele din afara granițelor. Birourile companiei se concentrează pe colectarea selectivă a deșeurilor, alături de iluminatul inteligent, care permite controlul luminozității bazat pe detectarea mișcării și nivelul de lumină exterioară, cu presetări stabilite în funcție de zonă sau setare manuală, toate pentru utilizarea cât mai sustenabilă a luminii artificiale.

Elemente de mobilier au fost achiziționate de la furnizori de renume din domeniu, care aplică concepte de sustenabilitate similare celor promovate de REHAU, folosind materiale reciclate și reciclabile, cu o durată de viață îndelungată.

Nu în ultimul rând, locația a fost aleasă în acord cu principiile REHAU în ceea ce privește sustenabilitatea. One Cotroceni Park beneficiază de certificarea LEED Platinum v4, ce atestă o funcționare durabilă și un impact nimim asupra mediului, și de certificarea WELL Health & Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă. Angajații beneficiază de un nivel sporit de confort datorită spațiilor generoase, cu multă lumină naturală, și a celor mai recente tehnologii implementate prin prin LED-uri, HVAC și lifturi cu recuperare de energie.

Cu o istorie de 27 de ani în România, REHAU are peste 130 de angajați la nivel național.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share