Rottaprint produce etichete și ambalaje “prietenoase cu mediul”, după investiții de peste 3,7 milioane euro, în ultimii trei ani

Cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile în România a finalizat implementarea unui proiect prin care a investit, în ultimii trei ani, peste 3,7 milioane de euro, în tehnologii și utilaje pentru producția sustenabilă a produselor din portofoliu.

Proiectul “Dezvoltarea de etichete inovative și prietenoase cu mediul” a fost finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în programul “Creșterea IMM-urilor din România”. Din valoarea totală a investiției, asistența nerambursabilă a fost de circa 1,5 milioane euro.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea competitivității companiei și reducerea impactului asupra mediului a produselor realizate de companie, dar și introducerea în producție de noi tipuri de etichete inovatoare, prin tehnologii eficiente și aliniate principiilor sustenabilității.

Rottaprint a vizat și îmbunătățirea indicatorilor de afaceri ai companiei, precum profitabilitate sau cifră de afaceri, prin reducerea costurilor de producție, creșterea capacității de producție și extinderea gamei de produse din portofoliu, dar și crearea de noi locuri de muncă.

Un alt obiectiv specific al proiectului a fost reducerea impactului asupra mediului ca urmare a activității companiei prin diminuarea consumului de energie și materiale, prin achiziționarea de echipamente și utilaje specifice de ultimă generație și prin implementarea unui sistem performant de colectare selectivă a deșeurilor rezultate din activitarea de tipar. Implementarea proiectului de investiții a făcut posibilă și introducerea în producție a noi tipuri de produse inovatoare, precum etichetele inteligente.

“Sustenabilitatea este una dintre principalele noastre direcții strategice de business. În ultimii ani, am observat că grija față de mediu în rândul companiilor nu mai este doar la nivel de tendință, ci a devenit un obiectiv în sine. Prin proiectul de investiții finanțat cu sprijinul acestor granturi, am reușit să implementăm noi tehnologii performante pentru producerea sustenabilă de etichete și ambalaje în companie, cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător, dar și al indicatorilor de afaceri. Ne bucurăm și că vom putea să le oferim partenerilor noștri cele mai bune soluții aliniate obiectivelor lor de responsabilitate socială și sustenabilitate”, spune Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

DESPRE ROTTAPRINT

Este cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România. Cu o experiență de peste 30 de ani, compania cu sediul în Apahida, jud. Cluj, deține două centre logistice în România, în Brașov și Ilfov, și două în Ungaria și Germania, în care lucrează peste 280 de angajați. În 2021, a livrat produse în 13 țări din Europa și Asia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share