Salariile au crescut în toate domeniile, în 2021. În unele industrii, creșterea a fost de aproape 50 la sută

Digitalizarea, interesul pentru joburile remote, dezvoltarea profesională și bunăstarea angajaților și preferința pentru angajatori considerați stabili sunt principalele tendințe conturate pe piața locurilor de muncă, conform datelor înregistrate pe platforma de recrutare BestJobs în primele șase luni din 2021.

Piața muncii începe să dea semne de revenire la nivelul pre-pandemic. În prima jumătate a anului, s-au înregistrat patru milioane de candidaturi pe BestJobs. Domeniile cele mai atractive au fost vânzări, financiar & contabilitate, management, IT & telecom, administrativ & secretariat, specialiști/ tehnicieni. La polul opus, cu cel mai mic număr de candidaturi, au fost sectorul juridic/ public, medicină/ sănătate și sport/ artă/ divertisment, însă contactarea și angajarea în aceste domenii au fost mai eficiente datorită specificului lor și a candidaților specializați.

Potrivit numărului de căutări ale utilizatorilor platformei, cele mai căutate locuri de muncă au fost pentru posturi de contabil (23.142 căutări), inginer/ IT (21.658), șofer (18.054) și economist (16.918).

De la începutul anului, angajatorii au publicat 150.000 de locuri de muncă noi pe BestJobs. Companiile caută angajați full-time (94 la sută), din categoriile white collar (56 la sută), blue collar (24 la sută) și pentru poziții de management (20 la sută). Pentru găsirea oamenilor potriviți, companiile au contactat 430.000 de candidați dintre cei un milion activi pe platformă în prima jumătate a anului. 24.000 au fost angajați.

Și în prima jumătate din 2021, cele mai mari salarii nete rămân în IT/ telecom, medicină/ sănătate, inginerie și management. Mai mult, s-au înregistrat creșteri salariale pentru toate domeniile de activitate. Cele mai mari sunt în agricultură & zootehnie (cu 46 la sută față de a doua jumătate a lui 2020), educație & training (43,8 la sută), administrativ & secretariat (39,3 la sută). Domeniile în care salariile au rămas aproape la același nivel cu 2020 sunt au pair/ babysitter/ curățenie (cu o creștere de doar 11 la sută), securitate & militar (5,1 la sută) și Resurse Umane (3,8 la sută). 

Angajații preferă joburi în companii pe care le consideră stabile

După un an marcat de incertitudine, angajații își doresc un job full-time, în companii care să le ofere siguranța locului de muncă, după cum declară opt din zece candidați. Alți 55,8 la sută își doresc să lucreze într-o companie privată, în special multinațională. Topul celor mai doriți angajatori este condus de Enel, urmat de Allianz Technology, Alpha Bank, Deichmann și Continental Automotive.

Interes crescut pentru joburile care permit lucrul de oriunde

Interesul pentru joburile remote a crescut în aceste luni ale anului. Dacă în ianuarie s-au înregistrat 60.000 de căutări pentru oportunitățile ce permit munca remote, numărul lor a crescut la 100.000 în iunie. Și dintre candidații activi pe platformă, tot mai mulți se orientează către joburile remote. Doar 25.000 de candidați căutau un astfel de job în ianuarie, iar numărul lor a ajuns la 40.000 în iunie.

Lucrul de la distanță rămâne și în topul preferințelor celor care au deja un job. 82 la sută dintre respondenții unui sondaj BestJobs ar recomanda acest mod de lucru și cunoscuților, 67 la sută dintre angajații-părinți s-au adaptat foarte bine în acest sistem și 64 la sută și-ar dori să continue să lucreze o parte din timp de acasă și după ce trece pandemia. Pentru 72 la sută, echilibrul între viața de familie și cea de la job este mai ușor de ținut de când lucrează de la distanță, iar 67 la sută nu s-ar mai întoarce la birou.

Dezvoltarea profesională și programul redus – printre cele mai dorite beneficii

Mai mult de un sfert dintre angajați (27 la sută) luau în considerare, la începutul anului, să-și schimbe locul de muncă din cauza lipsei oportunităților de dezvoltare profesională. Printre beneficiile pe care și le doresc de la companii sunt bonusuri de performanță (58 la sută), programe de dezvoltare profesională (48 la sută) și asigurări de sănătate private (24 la sută).

Pentru 41 la sută dintre angajații cu copii, programul redus măcar o zi pe săptămână ar reprezenta principalul beneficiu dorit. 78 la sută dintre angajații care au răspuns sondajului BestJobs spun că un program de muncă redus nu le-ar afecta productivitatea.

Care sunt așteptările pentru următoarea jumătate de an

Previziunile BestJobs pentru următoarea jumătate de an includ continuarea muncii de la distanță și creșterea interesului pentru oportunitățile de lucru remote, schimbarea modului de evaluare a productivității angajaților, adaptabilitatea și capacitatea de reinventare profesională, prin învățare continuă și adoptarea de noi tehnologii și procese. Nu în ultimul rând, câștigă tot mai mult teren joburile part time sau cele cu program flexibil, proiectele de freelancing și joburile de tip proiect pe perioadă determinată. În curând, pe lângă munca remote, vom putea vorbi și de program neconform și munca prestată punctual, în baza contractelor fixe.

Raportul complet poate fi găsit pe BestJobs.eu.

DESPRE BESTJOBS

Este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, conectează la piața muncii peste 4,6 milioane de profesioniști, oferă peste 25.000 de joburi și acces la mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

Articolul anterior

Mega Image are un nou Chief Financial Officer

Articolul următor

Marii retaileri alimentari sunt în criză de personal. Piața a revenit la comportamentul de dinainte de coronacriză

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share