Șase moduri mai puțin cunoscute prin care să alegi hotelul perfect pentru vacanță

Fiecare călător care se implică în planificarea propriei excursii este ghidat de preferințe personale atunci când alege hotelul la care se cazează. Fanii relaxării tradiționale aleg opțiunile clasice, în timp ce iubitorii de experiențe noi sunt gata să încerce opțiuni mai puțin familiare.

În lupta pentru simpatia turiștilor, chiar și hotelurile mai puțin obișnuite – pe stânci sau sub apă, din gheață sau din nisip – devin uniforme, dacă nu la preț, atunci la confort. Principalul factor în alegerea unui hotel este, pentru 54 la sută dintre români, prețul, conform momondo.ro. În același timp, ei nu sunt dispuși să renunțe la condiții confortabile: 19 la sută se așteaptă la un serviciu de nivel înalt din partea personalului hotelului. Pe baza acestor criterii ne formăm imaginea de ansamblu asupra concediului. Prin urmare, merită să alegem conștient unde ne cazăm și, astfel, să eliminăm eventualele nemulțumiri.

Nu lua decizii doar pe baza numărului de stele

Contrar concepției greșit răspândite la scară largă, nu există o clasificare standard a hotelurilor pe bază de stele. În unele țări a fost adoptat același standard, în altele parametrii de evaluare pot diferi pentru fiecare regiune în parte. Nu are rost să compari un hotel de trei stele din Stockholm cu unul din Santiago. Oficial, ambele pot atinge nivelul declarat, însă diferențele dintre standardele de clasificare adoptate în Suedia și cele adoptate în Chile nu pot fi comparate. Cu toate acestea, nu merită să ignori complet acest criteriu de clasificare, deoarece te va ajuta să ai o idee despre cum să departajezi hotelurile din aceeași țară.

Stabilește lista cu priorități

Atunci când alegi un hotel, este important să prioritizezi. În sezonul de vârf nu trebuie să contezi pe oferte speciale, dar vremea bună s-ar putea să te intereseze și în extrasezon. În perioada sărbătorilor sau carnavalurilor, chiar și camerele de tip standard pot avea un preț ridicat, iar în zilele lucrătoare costul lor este cu siguranță mai scăzut. Dacă scopul călătoriei este o plimbare prin Veneția, mai degrabă decât vizitarea carnavalului venețian, gândește-te de două ori dacă merită să plătești pentru anumite date. Cât de precis stabilești prioritățile depinde nu numai de alegerea hotelului, ci și de ideea generală despre vacanța pe care ți-o dorești.

Compară toate criteriile

Ca să pornești în căutarea unui hotel, resursele puse la dispoziție de un motor de căutare îți pot fi de mare ajutor. În primul rând, îți va permite să compari propuneri specifice de hotel, în funcție de criteriile de căutare urmărite – perioada de ședere, intervalul de costuri, locația. În al doilea rând, un motor de căutare afișează instantaneu alte informații esențiale pe care utilizatorul s-ar putea să nu aibă timp suficient să le obțină în mod independent. În cele din urmă, pe măsură ce te apropii de perioada șederii tale, unele site-uri ale hotelurilor ar putea alege să crească prețurile, în timp ce altele ar putea decide să ofere reduceri mai mari pentru a scăpa de inventar. Folosirea unui motor de căutare care compară ofertele de la diferiți furnizori îți permite să rezervi aceeași cameră la un preț mai bun.

Atenție la comentariile lăsate de vizitatori!

Un studiu realizat de momondo.ro în 2017 arată că 26 la sută dintre călătorii români iau în considerare recenziile hotelului. Ca regulă, observațiile mai mult obiective sunt publicate pe rețelele unor terțe părți, mai degrabă decât pe site-ul hotelurilor. În acest caz, comentariile cu fotografii și informațiile actualizate despre opțiunile disponibile din cadrul hotelului sunt deosebit de valoroase. Opiniile vizitatorilor pot diferi semnificativ una de cealaltă, dar, în același timp, conțin informații esențiale (meniul pentru micul dejun, traficul de internet al conexiunii Wi-Fi). Pe site-urile specializate poți găsi și alte recomandări utile. De exemplu, dacă hotelul este într-adevăr situat “într-o zonă verde, liniștită, în imediata vecinătate a muzeului”, sau dacă sunt în derulare lucrări sau reparații stradale sub fereastra camerei tale – informații pe care site-ul hotelului este puțin probabil să le raporteze.

Află care sunt serviciile gratuite

Chiar și în cadrul categoriei de preț afișate, lista serviciilor incluse în costul cazării poate varia. Adesea, în specificul hotelului intră anumite bonusuri pentru vizitatori (de exemplu, consumație gratuită la barul de pe acoperiș) sau în momentul înregistrării există oferte speciale (camera de tip lux la prețul celei de tip standard). Merită să pierzi ocazia de a lua micul dejun sau de a te conecta la internet gratuit? Evident că nu. Prin urmare, merită să alegi hotelul care oferă o gamă mai largă de oportunități pentru aceiași bani.

Schimbarea deciziei în ultimul moment

Opțiunea de rezervare cu posibilitatea rambursării costurilor este, de obicei, cu 5-10 la sută mai scumpă decât rezervarea standard, dar datorită acesteia există o oportunitate de a economisi pe termen lung. În primul rând, îți permite să schimbi datele pentru perioada de ședere și, în al doilea rând, ține locul unei asigurări. Dacă rezervi o cameră la costuri rambursabile, dar continui căutarea unui hotel și, la un moment dat, găsești camera dorită la un preț mai bun, taxa de rezervare poate fi retrasă. Unele hoteluri îți permit să schimbi rezervarea până în ultima zi, astfel că vei avea suficient timp să găsești opțiuni mai ieftine, dacă dorești. Principalul lucru este să citești cu atenție regulile de rezervare impuse de hotel.

“Noi, la momondo, credem că oricine este curios să descopere lumea o poate face independent, fără să fie nevoie de un buget mare pentru asta. Dacă plănuiești călătoria fiind bine informat, deja ai câștigat curaj, timp și o experiență memorabilă de partea ta. În continuarea acestui imbold, pe care echipa momondo îl oferă permanent călătorilor din România și din lumea întreagă, prin selectarea celor mai bune oferte și recomandări de călătorie, am lansat campania ce premiază călătorii care fac rezervare la hotelul dorit, cu o vacanță fără griji și limite geografice”, spune Mircea Giurcă, reprezentatul momondo în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share