Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de produse software din România își deschide porțile la Iași

Visma Software, compania originară din Scandinavia, care activează în România de 15 ani și are două centre de cercetare și dezvoltare în Sibiu și Timișoara, este prezentă acum și în Iași.

De la jumătatea lunii aprilie, primele posturi pentru biroul din Iași au fost publicate pe site-urile de recrutare, iar colaborarea cu noii colegi va începe curând. Obiectivul pentru anul acesta este ca echipa de aici să fie formată din cel puțin 20 de oameni.

În 2020, Visma Software a angajat peste 100 de persoane, iar primele luni arată că 2021 este la fel de prielnic pentru compania norvegiană. “Am avut un an 2020 grozav. Dacă ar fi să rezum, obiectivul-cheie pentru acest an și pentru cel viitor este legat de creșterea afacerii. România continuă să fie unul dintre pilonii de creștere cheie ai organizației noastre de centru de competență. De ce Iași? Vrem să continuăm să investim în comunitățile locale, iar Iașiul este unul dintre hub-urile tehnologice cu cea mai rapidă creștere din Europa, conform statisticilor YoY. Unul dintre aspectele-cheie pe care intenționăm să le aducem pe piața locală este o cultură unică a companiei nordice, fiind parte a unei echipe internaționale într-un model de livrare hibrid nonconformist”, spune Daniel Reisenauer, Managing Director Visma Software România.

Pandemia și cultura organizațională

Dacă pentru multe companii pandemia a dezechilibrat mediul de lucru, pentru Visma, cultura organizațională includea deja work from home, astfel că productivitatea echipei nu a fost afectată. 2021 continuă cu acțiunile începute încă de anul precedent: tranziția către un birou hibrid, flexibil, comunicarea și colaborarea eficientă la distanță. Pentru că știe că nimic nu poate înlocui interacțiunea umană și spiritul de echipă, compania a reușit să organizeze și activități outdoor de grup, cu un număr limitat de persoane.

Din martie 2020, toți angajații au fost încurajați să folosească orice echipament al companiei pentru a lucra de acasă, iar în 2021 pot munci de oriunde din țară. În plus, din iunie, Visma acordă un suport financiar pentru work from home. Compania susține eforturile celor care luptă pentru finalul pandemiei, astfel că ziua aleasă pentru vaccin este liberă. Birourile sunt deschise și acum pentru cei care preferă să le folosească, cu respectarea măsurilor de siguranță.

În fiecare an, Visma și-a arătat constant susținerea pentru comunitățile locale – a făcut donații către spitale sau școli și s-a implicat în mai multe evenimente caritabile. Aceeași susținere o va avea și comunitatea din Iași.

“Tripletex are un mare succes în construirea de echipe în România și Norvegia. Angajăm cei mai buni profesioniști și vedem contribuții extraordinare din partea colegilor noștri din echipele din România. Acum extindem acest concept de succes și așteptăm cu nerăbdare să descoperim și mai multe talente extraordinare de la noul hub Visma din Iași”, explică Jan Strandbakke, director Tripletex.

Compania oferă produse de software care simplifică și automatizează procesele într-o gamă largă de domenii de activitate, inclusiv contabilitate, management financiar, achiziții, resurse umane și salarizare, pentru sectorul privat, public și educație. Printre posturile ce se așteaptă să fie ocupate se numără cele de C# Developers, Java Developers, Front-End Developers (Angular, React, vue.js, Mobile Developers (Android, iOS), Infrastructure Engineers (AWS, Azure, Google) și Technical QA’s.

De ce Visma?

Pentru că se ghidează după un stil de lucru norvegian, încurajează stilul unic al fiecărui angajat, susține comunicarea deschisă, relațiile de încredere, încurajează flexibilitatea din orice punct de vedere și echilibrul dintre viața personală și cea profesională, susțin reprezentanții companiei. Un alt aspect care îi diferențiază pe cei de la Visma este și faptul că Fab Lab2 va fi noul spațiu de lucru modern din Iași, realizat în colaborare cu cea mai mare companie de office design din România. Lista beneficiilor angajaților din Iași include, pe lângă munca într-o echipă de profesioniști, și conferințe în fiecare an, în diferite țări, cu scopul de a învăța și dezvolta, colaborări cu diferiți colegi pentru a genera cele mai grozave idei, timp de dezvoltare – firma respectă timpul personal de studiu, plus călătoriile și experiențele din team-building.

Echipa Visma numără acum 600 de angajați (290 în Timișoara și 310 în Sibiu). 100 dintre ei au fost angajați în 2020. Firma susține dezvoltarea continuă a carierei, oferă corectitudine și încredere, un pachet atractiv și divers de salarii și beneficii, precum accesul la apartamente de vacanță ale companiei în Spania și Franța.  

La nivel european, Visma activează de peste 20 de ani pe piața produselor software pentru automatizare și gestionare. Produce sisteme integrate ERP (Enterprise Resource Planning) – sisteme ce mediază, în timp real, afaceri din întreaga lume, procese complementare POS, CRM, produse bancare și produse pentru automatizarea plăților online. Compania este #1 în topul companiilor SaaS (Software as a service).

Articolul anterior

Studiu: Amazon, HP Inc. și Ubisoft, cei mai doriți angajatori din România

Articolul următor

Scrisoarea CEO-ului Google pentru angajații "gigantului" american: "Viitorul muncii e hibrid"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share