Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm.

Cele 23 de farmacii Optimarm sunt localizate în județele Gorj, Hunedoara și în București, 19 dintre ele se află în mediul urban, iar patru în mediul rural. Oprifarm a debutat pe piața farmaceutică în septembrie 2009, cu o farmacie situată în Târgu Jiu. Prima unitate din București a fost deschisă în 2016, iar în 2017 a apărut prima farmacie Optifarm din județul Hunedoara, la Petroșani. Din iunie 2016, compania deține un depozit de medicamente cu vânzare en gros.

Sensiblu este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producția şi distribuția produselor alimentare congelate, massmedia, distribuția de cărți, jucării şi produse cosmetice.

În domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, iar pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim.

Articolul anterior

Fortech trece la un nou sistem de management al performanței. Cum te ajută iGrow să devii motorul propriei dezvoltări profesionale

Articolul următor

Ana Baltag, primul angajat cu Sindrom Down din Yves Rocher Romania

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share