Serviciul Român de Informații angajează cunoscători de limbi străine

În perioada următoare, Serviciul Român de Informații (SRI) angajează personal cu studii medii sau superioare.

Candidații trebuie să fie cunoscători ai următoarelor limbi străine: albaneză, arabă, armeană, azeră, chineză, coreeană, dari, ebraică, georgiană, hindi, kurdă, pashtu, persană, punjabi, rromani, rusă, sârbă, tătară, ucraineană, urdu.

“În operațiunile de securitate națională, cunoașterea unor limbi străine cu circulație redusă în România poate fi un factor decisiv. O persoană cu o astfel de aptitudine îi poate ajuta pe ofițerii de informații să înțeleagă subtilități culturale, să descifreze înscrisuri, să surprindă semnificații care pot scăpa unui cunoscător mediu”, precizează conducerea SRI.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Ca să te poţi angaja la SRI, trebuie să îndeplineşti cumulativ o serii de criterii generale de încadrare: să ai cetăţenie română şi domiciliul stabil în România, să nu fii în curs de cercetare, urmărire sau judecată penală sau să nu fi fost condamnat penal, să nu faci parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, din momentul încadrării în SRI, să nu participi la administrarea ori conducerea unei organizaţii sau societăţi comerciale, din momentul încadrării în SRI, să fi absolvit studii universitare, cu licenţă, la o instituţie de învăţământ superior acreditată (pentru anumite posturi sunt necesare şi studii post-universitare, iar pentru altele doar studii liceale), să nu fi consumat substanţe stupefiante, psihotrope sau susceptibile a avea efecte psihoactive sau să nu fi desfăşurat activităţi de trafic cu astfel de produse. După încadrare, trebuie să fii dispus să desfăşori activităţi în orice zonă a României.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Candidaţii trebuie să facă dovada că îndeplinesc suplimentar anumite criterii specifice: pregătire profesională într-un domeniu de interes actual pentru SRI (experienţa efectivă de lucru în domeniul respectiv reprezintă un avantaj), inteligenţă peste medie, nivel superior de cultură generală şi competenţe lingvistice, interes pentru dezvoltare continuă şi capacitate ridicată de învăţare, o stare de sănătate fizică şi psihică, bună. Anumite posturi necesită abilităţi ridicate de relaţionare şi comunicare, de analiză şi sinteză, adaptare, creativitate, spontaneitate, responsabilitate, rezistenţă crescută la condiţii de stres.

Potrivit SRI, cei care i se alătură au acces la numeroase drepturi oferite de statutul de militar şi la o serie de beneficii: program flexibil de lucru, în funcţie de specificul activităţii, acces la servicii medicale gratuite, asistate de personal medical propriu, decontarea chiriei, vouchere de vacanţă, acces gratuit la săli de sport proprii şi tarife negociate la abonamente sportive şi servicii de recreere în mediul privat, posibilitatea de a se bucura de mâncare preparată zilnic, la preţuri accesibile, contracte avantajoase negociate cu băncile din România, participarea la conferinţe, cursuri şi ateliere de dezvoltare personală, și participarea, alături de colegi, la proiecte de responsabilitate socială.

CV-urile sunt așteptate la adresa de e-mail hr@sri.ro. În subiectul mesajului trebuie să apară sintagma “LINGVIST – NUME PRENUME”. De asemenea, candidații trebuie să specifice localitatea unde doresc să fie contactați de un specialist de resurse umane.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share